x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Friday, June 25, 2010

~inilah hari nya~

salam..malam ini merupakan malam terakhir di rumah....esok,aku akan menghadapi dunia baru...yang lebih mencabar...hehe..hari pendaftaran bg pelajar baru macam aku...di uitm seri iskandar...erm..barang2 pon..tggl sikit! je lagi..hehe...pastinya aku rindukan mak,ayah,adik,rumah,bilik,...............dan semestinya LITTLE INDIAN GIRL tu....hehe..erm..yela...die nampak manje ngn aku...walaupun aku paham ckit jer ape yang dier kata....n just mengiyakan sahaja...hehe...erm..nmpaknyer...semase sesi orientasi nie...gamaknyer jarang la kot nak update blog..hehe....oh!!!!ya.....arghh...ayah aku suoh mak aku amek lesen kereta aku!!arghhh tidak!!....bru rancang nk nakal2...haha....erm...tpi aku nak wat2 lupe nk kasi jer....hehe..tpi kalu mak mintak..bg je la...hehe.....laptop pun same..ayah cakap...miggu orientasi sempat ke nak chattg,fb,blog???tggl kat rumah..nantii amek!!(rumah kat perak jgk)huhu...sediyh......!!k la...doakan aku berjaya...dan tabah menghadapi suasana bru ok???thanx!!....

Thursday, June 24, 2010

~nak demam!!:( ~

salam...arghh..x besnyer...sedang aku membilang detik2 nak menjejak kan kaki ke u...arghh!!sistem imun aku nampknyer tidak dapt menghalang virus dari menjangkiti aku...huhu..malam tdi aku..start sakit kepala...telinga sakit..then timbul nyer..kelenjar yang menyakitkan kat leher aku..erm..cam begok kot...then pagi ni..g jumpe dr.sharul...ubat pun da amek...balik2 rumah..aku rasa cam skit2 jer mate aku..erghh!!nape kat umah bru nak sakit???aduyai.....badan pon rase cam nak demam....dan ketika post ini sedang ditulis..mate kiri ku semakin skit...huhu...adus...moga2...semoga sakit ini semakin berkurangan sebelum 26th june!!hehe..x besh la...badan x sihat time nak register masuk u.....:( 

Wednesday, June 23, 2010

~aku lupa tutup enjin kereta!!!~

argghhh..
tdi semangat sgt nak menaip...
tibe2 mood hilang...
adusss...
x besh langsung
..............................................
cuma aku nak bgtau tdi...
kisah aku yang erm...pelupa kot...x pun kelam kabut...
why...
petang tdi aku terlupa nak tutup enjin kereta dari jam 6 petang to 7.45petang
bguskan??
cerita nyer macam nie...
petang tadi nak pegi pasar malam
ayah aku pun balik dari kerje..
dier naek hilux(kenderaan rasmi)(kenderaan persendirian-vios)...
so,aku ingat nak pergi ngn hilux
aku wat tak tau je la...
pastu dier dapat phone call..
after that,dier tanye...nape x start enjin..
aku pun pegi la start...
then....
boleyh plak dier cancel
nak g ngn hilux...
so..
aku pon kelam kabut
masuk bilik
amek purse
hahahahhaha
then
terus masuk hilux...
(vios kat sebelah rumah)
...................................................
hahahaha
around 7.45petang...nak balik da time tu
jiran aku
call...
enjin kereta x tutup!!
hahaha
risau ayah aku...
sian dier
n
rase bersalah ader gak
hehehe
....................................................
ape ag...kena bebel la ngn mak aku..
hehe
tpi aku senyap je la..
.....
moral...laen kali cek enjin kereta anda b4 kuar!!
jgn jadi cam aku....
kalu kete kena curi????
ape kes???

~tiba2 perasaan ini hadir~

selamat malam....

tadi aku kemas baju2 dalam beg kotak yang saiz xl tu...hehe...erm...da penuh..tpi ader lagi yang perlu dibawa...(kalu boleyh aku nak bawak satu almari..haha)...erm...sebenarnyer aku da start kemas baju aku 2 minggu yang lepas..hehe...sikit2 la..tadi aku sanggup heret beg yg saiz xl tu ke bilik mak aku semata2 nak kemas baju..haha..sajer jer kan...nanti da duk jauh....tak ley da nak same2....hehe...erm...tibe2 aku rase sedih plak.....yela..nanti rindu mak,ayah,adik...adus...ary tu cam x sabar sangat nak pegi...skunk rase sedih plak...ape2 pon...aku kena hadapi nyer jugak..wish me luck!! :)

Tuesday, June 22, 2010

~yer saya ader awak sorang jer~

.......last nite..erm...actually awal pagi tadi....
.......................................
si dia bertanya...
'sayang x derk boy laen kan.??'
.....................................
...erm...
setakat hari ini
sayang saya pada awak
x pernah berubah
.......................................
erm..
ya..
..x perlu nak cakap banyak..
......coz kalu cakap banyak pun...
.....tpi.....
... kalu menduakan pun apa gunanya kan??..
...tapi...
..hati saya cakap..
..hanya awak dalam hati saya..
........................................................
awak percaya x kat saya??
.........................................................
saya harap
saya seorang sahaja dalam hati awak
sebab
awak dalam hati saya skunk
..mungkin awak rasa saya x serius..
tapi
..nampak jer macam tu kot..
hehe
anyway
..i love..
..i miss..
>>>>>>> ~imari~ <<<<<<
...............................................................


Monday, June 21, 2010

~ini nasihat~

sharing is caring right??

kawan sebilik aku dulu...dier r yang bg msg tu...sedih2..semua nak bawa haluan masing2




b4 aku melalut ngn emosi aku nie...so...aku nak sampaikan dulu nasihat nie


"dalam meneruskan hidup ini,Allah hadiahkan sebuah perjuangan yang kadang kala menggoda iman kita untuk terus berdiri teguh..kadang sahabat tidak sehaluan..kadang kecemerlangan dalam hidup gagal dicapai..kadang sakit yang mendatang sebagai ujian kita sebagai hambaNYA..namun,itulah yang harus kita tempuhi...kerana itu dinamakan lumrah kehidupan..kita tidak boleh selamanya berada dalam suasana yang selesa..kerana hidup ini ibarat tayar...adakala di atas..adakala di bawah.."


maksud firman ALLAH:

"dan boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu,padahal itu baik bagimu,tetapi boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu"

(Al-baqarah,ayat 216)

Sunday, June 20, 2010

~makan sajer!!~

mee hailam
rase dier erm...boleyh larh nak makan...




nasi lemak ayam kg
ayam kg dier besar...nasi dier lembik sikit..erm..nak makan boleyh la..

makan2.....tu jer yang aku wat..sbnrnyer...aku nie diet(diet macam maner aku pon tak tau coz saiz aku x brubh pon..hehehe)tpi sejak2 nie..aku asyik bantai jer nak makan aper....mak aku plak asyik membebel...haha...nth la..kadang2 aku rase sjer jer nak wat dier marah..coz dier asyik control ape yg aku nak makan...besenyer kalu makn kat kuar..aku bantai jer la order ape yg aku nak..hehe..kalu kat umah aku makan roti n bihun...nasi x bley(kadng2 aku curi2 makan..hehe)..sampai rasenyer bosan da tgk benda alah tu..haha..ader saper2?tau alamat kilang roti or kilang bihun???aku nak bakar...hehehe(just kidding)...tapi sejak2 nie aku makan jer la...erm...tanda protes mungkin...aku baru jer melantak nasi pagi tdi..dunkin donut...aiskrim cornetto..nyum2!!!!.haha...moga2..aku krus lah yer lepas masuk u....


p/s:nampak sedap kan pic tu????jom,pi ipoh!!

~halloo~

oh tidak....rasenyer 5 ary lagi aku nak melangkah ke uitm..tpi aku rse persediaan pon cam x byk lagi...brg pon ade yg x beli lagi!!..ish2..macam x derk paper yang berlaku jer...teruk2...aku nie biase larh...last2 minute bru nak kelam kabut nak kemas itu..nak kemas ini....besenyer....pagi hari aku nak pegi tu la bru aku nak kemas barang....dan biaselarh....selalu kena marah...tpi aku pun x tau macam maner nak ubah ckap nie..hehehe

~yes!!nenek otw...~

salam 1 malaysia......hari ini bes..coz my nenek is otw dtg umah....jauh tu..dari pahang to kl....(by metrobus)...from kl to perak..(ayah yang amek)..perjalanan yang memenatkan bg warga emas....hehe...tape la...bukan selalu...anyway to my beloved nenek....welcome!!!!

~love u dad~

happy fathers day....ilove u so much!!!

Saturday, June 19, 2010

~ketika mata mu mata ku di depan skrin yang berbeda~

hehe..memang world cup fever betol la....aku sibok2 tgk skrin laptop....mak n adik aku sibok menonton bola di skrin tv...huhu....langgan ASTRO BYOND...semate2 nak tgk bola!!!haha...x bley blah!!

~aku jahat ker??~

...aku x tau la...tpi rase nyer atie aku sekeras kerikil kot....
why??..disaat2...aku menghitung hari tuk melangkah ke UiTM...inilah minggu terakhir aku bersama ngn family aku...aku memerlukan masa2 kritikal nie ngn dorg...aku bukan aper..coz weekend jer aku ader tetamu..x pon aku balik kg...oh....aku betul2 mengharapkan minggu ini adalah miggu yang mendamaikan bersama insan tersayang....ku sanggka panas hingga ke petang....rupa2nya....puting beliung di tgh hari..(kalu x-cikgu BM aku bace nie mau tak mengamuknyer dier..hehe )......argh!!!ader tetamu lagi!!!!!!!!!!!
plez dad!!!!cube la tolong paham kakak!!!kalu kakak da pergi nanti...bawak la seramai mane yang dad nak bawak.....!!x muat.....gune la bilik kakak tu!!!cube la ayah cakap 'maaf....anak perempuan tunggal kesayangan saya nak PRIVACY!!!'...........oh...........!!!!!!tuhan!!tolong la daku untuk mengawal rase kecewa ini......ADER SAPER2 NAK BG TIPS X???....huhu..bukan la x ske org datang...tpi kalu selalu...uish....aku segan r nak jadi diri aku sendiri....nak wat tu kena pk...'ader tetamu kat umah..'.....nak wat ni kene pk..'ader tetamu kat rumah'....kadang2 au piki.....x lengkap lagi ker keluarga aku nie...???

~little indian gurl~

~salam n selamat petang!~

just nak post entry mengenai jiran aku....
actually about their daughter...























nie la dier!!!name dier lashini a/p haridas(kalu x silap ejaan aku la..hehe)

haha...dier nie...boleh dikatakan rajin la...
disamping menjadi juru make up profesional....
(mangsenyer aku)

dier jugak sangat rajin mengemas rumah....
ble aku nak sapu debu2 kat kabinet...dier pon nak sapu gak...
ble aku nak vacuum karpet...dier pun nak wat...
 n yang paling bgus skali...time aku nak sidai baju...dier pon join membantu skali..hahaha
bgus2!!........(tpi disebabkan dier still kecik..die just sgkut kat bahagian bawah penyidai)
haha..



dan yang paling bes skali...
aku BELAJAR BAHASA TAMIL!!!!
hahahaha....sebab dier budak2 aku pon layan jer la kan...hehe..
dan boleh berbangga apabila aku lebih memahami ape yang dier cakap berbanding family aku yang laen(dier x pandai cakap melayu..)
hahaha... :p...(bangga lah konon)

hehe

yang penting!!! 1 MALAYSIA okeyh!!

p/s:pic nie mase dier jadi make up artist aku...aku x dapt upload pic dier tgh buat kerja coz usb ilang...haha

Friday, June 18, 2010

~morning!!~

salam....huhu..aku pon bru jer update blog aku nie...huhu...still dalam percubaan...

~nota cinta~

http://malaysia.youthsays.com/imari/notacinta

~aku x paham la lol~

aku x paham nape sejak kebelangan nie blog aku sendiri po susah nak masuk!!omg!!...huh!...geram sey...lembap doe...tu yang aku mals nak online nie..aku pon tatau nak wat per aku kalu aku online...tapi kalu da online n bb aku x meragam...lol!!x ingat dunia aku!!

Wednesday, June 16, 2010

~world cup fever~

salam....sempena world cup 2010 in south africa nie sedang berlngsung...huhu..kat umah ku tu...ader 2 org jer yg update pasal nie....my mum n my bro...hahaha....aku x la update sgt....tpi my dad lagi la x update.....hahaha....x tau aper2 pon ttg semua nie..hehehe....pelik kan....my mum is ROCK!!HAHA

~yayasan pahang~

hari ini aku da siapkan satu kerja...


-----^_^------


penghantaran BORANG GERAN IPT



YAYASAN PAHANG!!!!



dikuasakan oleh CITY LINK........

Monday, June 14, 2010

~SINGGAH DI BUKIT TGGI~

sebelum meneruskan perjalanan ke kg aku...so singgahlah di bukit tggi,pahang!!...perghhh!!!penat siot nak mendaki bukit tu...da r tggi..huhu...jalan pulak macam ular..huhu...anyway bes coz dapat menikmati keindahan alam...utan lipur di negeri kelahiranku pahang...hahaha....sejuk la kat cnie....erm..ayah aku nak jumpe ngn kawan dier....hehe..alang2 dier bercuti di sana...so kami sigghlah sekejap..

kami menunggu kawan ayah kat cnie la...huhu..ingat nak maen golf tdi..



alang2 menunggu tu..ape ag kan...snap jer la pic..haha


huhuhu...ayah aku begitu asyik menikmati keindahan padang golf agaknyer tuh...muaz plak muke blur..haha


hehehe...


kolam ikan pon jadi tempat nak snap pic....




dan aku semestinyer...wajib ade dlm photo album...dimana ader photo album..
disitu ader pic aku....dimana ader hp kamera...disitu ader aku nak snap pic..(ikut mood jgk)
henset aku rosak pon aku rembat jer hp mak n ayah aku...ader aku kisah???;p 

~semangat~

post b4 nie aku x sempat nak upload pic....so..aku upload la pic yang menunjukkan semangat aku n muaz nak balik pahang!!

 
                                                        adus!!x bleyh blah r!!hahaha
 
 
 
p/s:huhu...kat background aku tuh..byk kotak pinggan mangkuk yg x bukak ag...maklum r..rumah kecik..haha..
                                             
nie plak  muaz.....suke hati die jer pkai spek gurl....haha...anyway...hensem boy nie ley jadi model kot...hahaha.;p





hehehe......nie la P aku!!(aku hanye boleh berbangga dgn lesen kelas D sahaja!!lesen B2 aku failed!!twice!!hehe...)





ahaks!!ader ciri2 nak jadi model jual kete  x???haha(perasan lebiyh...)




so jom balik!!!

Friday, June 11, 2010

~pengalaman baru~

waktu aku menaip post nie..aku skunk kat kg at pahang...aku drive dari umah aku kat sungkai to gombak...haha..pengalamn bru coz x penah ag sejauh nie..ayah aku pon da nampak percaya jugak kat aku..haha..tpi x tahan r..mak aku tuh...adus..bising!!malas aku nak dgr....hahah...so,akumalas r nak gaduh....nanti kate aku melawan..hahah...so..akhirnyer sampai la di umah nenek tepat kul 9.10.....malam...hahaha

Thursday, June 10, 2010

~thanx senior~

aku dapt fon call dari senior hensem aku tuh..hahah(gatai)...dier advice la ape yang patut...arghh..benda nie wat aku lagi konfius!!!

Wednesday, June 9, 2010

~rindu plak~

zura ooo....zura...hahaha..lame da aku x msg dier..dier tu asyik miskol jer tau....cube la start msg lu....kedekut krdt betol minah nie....aku da lame x msg dier...rindu plak asenyer..yela...ader jugak org nak melayan aku..hahaha...n aku pon tolong layan la karenah budak tuh...

~telinga macam nak pekak~

huhu..ni la akibatnyer kalu asyik menyumbat telinga ngn earphone tu...haha...pastu volume maximum punyer..eh??/mane x problem kalu camtu..haha...aku bru jer 18 taun....ish...kalu asyk sumbat benda alah tu jer dalam telinga aku tuh gamaknyer makin cepat la telinga aku nie pekak..hahaha..tu la masalahnyer..org ketagih music....mesti nak dgr lagu punyer..pastu da la ngade nak pkai benda alah tu....kalu wat loudspeaker...x bes....ngade btol...hahaha...pastu ble sakit telinga sebok nak pi jumpe dr...hahaha...teruk tol...kepada sape2 yang minat dgr lagu tu..dgr jer loudspeaker...jgn nak gatai pakai benda alah tu..hahaha...nant ketagih cam aku...kalau boleh nak bg pecah eardrum aku nie....hahaha

~tawaran~

semalam aku dapat tawaran matrik 2 taun...sains...erm...macam ner tu..huhu..rami suoh g matrik..tpi aku takot x ley bwk..haha..erm..ntah la..aku konfius..hehe

~yummy!!~

bru pas masak.....nak rasa???haha

Sunday, June 6, 2010

~cekerama@tv3~

bes gak citer nie...huhu....moralnyer...jgn gune ilmu hitam untuk memikat org len....especially suami org...huhu...arghh...geram2!!my anje tu da la tgk last2 minute..I punyer la semangat story kat msg...dari awal sampai lah nak abes citer tu.....kire2 4 pages!!!!!!!dier bleyh reply....anje x PAHAM!!!....oh GOD!!penat jemariku nie menaip!!!geram!!!bce pon sambil lewa jer...so ngade la my anje tu..hahaha...anyway..norish karman...jdi la lakonan tu...mmg jahat..haha

~benci dgr nie~

salam....wah...penat la dudk macam nie(x bersandar)..huhu..sedang teman ayah aku nie..dier x shat..dier tdo luar...well..sebagai anak sulong...aku kne la jge....nak harapkan adik aku yang sorg tu...alahai.......haha..so..berbalik pada kisah ku nie....aku sentiasa mengikuti perkembangan misi fotilla bantuan ke gaza tu..dan rase agak sedih jugak apabila kapal rachel corrie telah ditawan oleh israel tu..huhu...kecewa sgt..padahal..memang da dekat sgt da...hai israel2..nasib baek la penwanan tu berlaku secara aman...huhu...aper2 pon...kite nantikan perkembangan yang selanjutnyer ok??!!hehe...erm....berita gembiranya pulak...semua 12 aktivis malaysia dalam mv marvi marvara tu dijangka tiba di KLIA...pagi ini..dalam kul 5 pg mungkin....alhamdullillah....

Saturday, June 5, 2010

~selamat sampai~

aku mendoakan agar kapal rachel corrie selamat tibe di bumi palestin....amin....

aku yg cintakan keamanan...

~feel sleepy~

salam 1 malaysia..huhu...aku rase sgt mengantuk tika ini...entah la...selalunya aku dapat bertahan..haha..huhu..nasib baek mak aku ader kat depan nie tgk tv..huhu..dier klu x tido kul 12..mmg susah nak tido da...haha...skunk nie tgh layan movie @ TV2..huhu..aku x tgkpon cos x dpt nak fokus 2 perkara dalam 1 mase..haha..hari ini..kesihatan ayah aku x bpe nak bgus sgt...dier still demam...n kaki dier sakit2...sian la...sape x syg ayah bukan??hope dier cepat sembuh..amin...erm..lagipon x perlu na risau coz aku pun bley drive skunk...so pape hal ayah aku ley kasi aku drive..cume masalahnyer....mak aku yg still takut nak naek ngn aku...hahaha...well..sepatutnya,aku n family weekend nie balik pahang..ader kenduri..tpi..da ayah aku x sihat nak wat cam ner kan???hehe...demamnyer kali ini teruk skit..dier x penah demam macam nie.....erm..tpi dier ckp next week nak amek cuti..erm..ti dier bg 2 choice!!nak balik pahang or cameron...(sebenarnyer cameron pon kat pahang,,,tpi pintu masuk dier kat perak so automatik aku ingt cmeron tu kat perak)haha...tpi keputusan x dibuat lagi..huhu..erm...hari nie indian gurl tu menghabiskan seharian di rumah aku..omg!!penatnyer aku nak layan dier..haha..da la..aku pon x paham dier cakap per(dier pandai cakap tamil sahaja!!)....last2 aku yang belajar bahasa tamil ngn dier..dier plak mengajar aku care nak menyebut dgn betul..hahaha..klakar la...make up aku jdi barang mainan die...(besela perempuan)....n yg jdi mangse is aku!!!haha,,takpela..x kisah pon...budak2....tpi itulah..cume penat ckit melayan keletah budak aktif nie..huhu....serius..hari ini adalah hari yng memenatkan...tpi aku njoy je...haha...erm..tpi aku rindu si dia...haha..my topup balance is RM0.00...haha..so...thats why la aku rindu dier..haha....n dier tolong topup...lpas magrb tdi..thanx my anje...hehe....erm...esok si dia nak pi kl..shopping maybe..n i dont think...time tu mase yg sesuai nak msg..haha..yela ngn familykan....nak kacau..x bes jgk..haha...anyway my anje...i'll always missing u...anytime...anywhere...and...any2...more...hehehe...erm...si dia ada cakap nak beli camera DSLR....so...senang la nak snap pic aku banyak2!!!hahahahahah(perasan lebeyh).....so...aku rse...aku mengakui kesilapan aku selame ini....yeah!!my anje said...aku nie byk pk bukan2....omg!!aku x percaya yang aku nie memang kuat cemburu...oh plez!!aku nak wat per nie???hahaha...my muaz also says the same thing...huhu..memalukan...haha..lagipon........bukan aku yang pinta macam tu...huhu..to my anje...i just want to say sorry to you...huhuhu...maybe..i feel..bored+missing+loving you...haha...aku just takut...oh no.....huhu...anyway...settle jugak malam nie...haha...to my anje..i love you so much dear.......n i hope u pon same jgk...(huhu..aku x nak la jdi SS)...HEHE...k la....aku ngantok sgt nie..siyes!!...mmuahh

~nf~

Wednesday, June 2, 2010

~medical checkup da~xray blom~

hari isnin ary tu aku da wat mc...huhu..kat klinik yusuf...haha...tpi malangnyer aku x wat ag x ray coz klinik tu x derk menyediakan perkhidmatan x ray2 nie..kakaka...

~syukur~

12 rakyat mlaysia yang ditahan oleh bedebah tu...dilaporkan selamat oleh wisma putra..haha...bguslah gtu....dorg skunk nie tggu mase untuk dihantar pulang dengn beberape bantuan negare luar..

Tuesday, June 1, 2010

~kejam~

salam 1 malaysia...huhu..aku nak bgtau batape sedihnyer aku ble aku bce paper awal pg tdi...(pg2 sgt la)(online)...bantuan kemanusiaan ke gaza telah dihalang oleh rezim zionis yang bodoh bangang....setan..arghh...segale2 nyer dorg nak sapu...kapal Mavi Marmara merupakan kapal prtama mendahului konvoi fotilia(kalu btul la ejaan aku nie)..telah diserang  kumpulan komando regim zionis....bdoh betol..gne alasan bodoh..ader ker kate kapal tu bwk senjata...bodoh btol.....helloo...settan!!dorg bwk bantuan KEMANUSIAAN......ops!!aku lupe dorg x paham aper itu kemanusiaan cos dorg bukan manusia pon... Kapal itu dilapor membawa 11 rakyat Malaysia termasuk seorang wartawan dan seorang jurukamera dari stesen berita Astro Awani. Kejadian itu juga menyaksikan sekurang-kurangnya sembilan terbunuh..pergh....aku lagi sakit hati cos rakyat negare aku sendiri pon x tau ape nasib dorg skunk coz setan tu dah putuskan hubungan komunikasii...erghh....kalulah aku ni ultraman..memang aku fire biar hangus negare tu..huhu..adus...aku mmg x paham dgn negara2 islam yang kena cucuk hidung tu..dorg x derk perasaan eh???aku mmg tabik gler kat iran coz dorg berani menentang stan2 tu....uh....kecian la kat rakyat palestin yang kebuluran...memerlukan perubatan dan sebagainyer tu...

hanya mampu melihat.....

Berita Harian Online | Jangan sekadar kutuk kekejaman Israel: Dr Mahathir

Berita Harian Online Jangan sekadar kutuk kekejaman Israel: Dr Mahathir

~hari nie 1st june~

hello june 2010!!!!bye may 2010!!!hope hari2 yang mendatang memberi lebih semangat tuk meneruskan hidup yang lebih mencabar...