x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Saturday, March 31, 2012

~happy bday to me!!~

salam...hari nie last day of march...
hari nie keje petang..
dikala aku sedang xcited untuk menyambut bday aku yg ke 20 last 27 march...aku telah berdepan dengan minggu mid sem exam...muahahah...sangat stress...dikala aku dapat call free...aku plak terpakse memikir..untuk mengutamakan studyku...tetapi ternyata aku kalah kerana melihat muka depan nota sahaja membuatkaan aku terus tensyen lalu mendail beberapa no unutk mengacau org..yeahhh dikala si iman sibok maen badminton...aku mencari no2 laen untuk aku kacau..wahaha..sepupu..kwan2 uitm...junior(menyamar)...kemudian....aku mule tensyen kerna telah membazirkan masa...hahaha...nampak x teruk giler aku!!hahaha...
ok2 anyway aku terharu sangat sebab aku dapat hadiah dari teman2 rapat!!!weeee



thanks to DIBOT,ANA,MAZLINA,ELLY,ZEE :')
DAN PIDAH..TAPI PDAH BG AWAL...BG KEK SARAWAK...SO DAH ABES AWAL..X SEMPAT SNAP..
dan thanks jugak kepada sesiapa yg wish...kawan kskb..kawan2 uitm..kawan2 sekolah....terima kasih sangat2....

kek pun ade tau..cheese kek..aummm...dapnyer

~JJ time~

yeahhh..last sunday...aku g jj..org sebok study..aku g jj..
yelah..aku nak beli barang then aku tension duk lame2 dalam kolej dah lah aku mula start klinikal..cuti x menentu..haha...ok itu alasan logik ok...
aku g berdua je..ngn elli...peghh..memang aku x percaya actually...budak nie kedekut..susah gile nak kuar..wahaha
jj bukit tebrau destinasi...weee...
mule2 nak masuk jj dapat shishedo free...botol kecik je pon..weeee..
pastu nak buat jcard..
amek hang beratur panjang....aku no yg ke 110...mase aku datang tuh baru no 34..
haha
then jalan2 dulu...
pergi kat 

muahahah..actually aku pernah makan sushi nie..long time ago...dulu...pening lepas makan,...sebab x leyh masuk aganye...tekak belacan n tempoyak kan..hahaha
then aku beranikan diri lagi nak makan..yerla..kawan aku cakap sedap...so nak try lah








muke nampak seronok kan..muahhhaaaaha...perghh x sedap pon...nasib baek amek skit..aku x leyh masuk jugak,,nasib baek order air oren..haha

then tgh hari makn johny..toiletmate aku nie plak makan pelik..g beli mee kaler hijau tuh sape suruh..dah x lalu...manis..lol..
haha
diba n the gang dtg...dorg sambut befday semua sekali...haha..aku termasuh..terima kasih :)

psst..malam tuh makan kek roomate n toiletmaate bg plak...wahhh heaven je aku hari tuh..rezeki dtg tergolek2..alhamdulillah :)
-banyak benda aku setelkan hari tuh..aku tukar batteri jam nurse aku
-aku beli barang personal...xpayah nak beli dah laen kali..haha

Saturday, March 24, 2012

~updated wehh~


aku baru je updated


kikiki....daaaaaaaaaaa

~nak x nak kena jugak~


assalamualaikum...
happy saturday guys..
:)

ary nie aku x cuti sebab shif petang.. :)
esok baru cuti..tapi...
x dapat lah nak berjimba2..hahaha
sebab....
next week exam mid sem...weeee.....

wahaha...kalau aku kerja petang..aku memang x study malam tuh..memang penat...7 JAM kerja berdiri!!
anyway..wish me good luck dalam apa yang aku buat k..
doakan aku menjadi seorg hamba-Nya yg solehah..
doakan aku untuk mencinta-Nya lebih dari aku aku mencintai org2 disekeliling aku..
sebab...
aku rase Tuhan sygkan aku..DIA selalu beri aku peluang ke 2...

Imgp7234_147414056ff_189969203_large

Tumblr_m19c52w9z11qhmhdfo1_500_large 

Thursday, March 22, 2012

~aku x layak~



salam..hye..
i dont know y..tapi aku berpikir..yang aku rase better aku tumpukan hidup aku sendiri..ntah..bukan x seronok tgk org laen bahagia..bukan x cemburu...tapi bile dipikirkan balik...aku x layak pun..actually...yeahhh..aku rase aku kurang..
so...skunk aku pikir..aku x nak kawen..haha..betul wat...macm..erm...aku x cukup sempurna untuk jadi seorg pelengkap hidup..haha..aku malas pikir pasal nie..
aku takut...adakah perkahwinan ini akan berjaya sehingga akhir hayat??
aku x nak amek risiko lah..haha...aku selalu berdoa..jika betul DIA milikku..KAU dekatkan DIA untuk ku..jika DIA bukan milikku..KAU jauhkan die dari aku...yelah..aku berusaha lah nie kan..haha..

 

oh yehh..setelah lama mak aku beli buku nie time tgk teater badai smalam hari tuh (tanpa ajak aku)
aku bace time cuti mid sem tuh..
actually..sangat memberi kesan kepada aku..
yeahh..aku takut jika aku berada dalam keadaan itu.. :( 
ntah...terasa sampai skunk....nak tau...??belilah :)

~muhasabah cinta~




Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff.

Sunday, March 18, 2012

~class aku 7 hari seminggu~

salam..semalam n hari nie aku ade class english..penat...x dapat rehat...x dapat study...
kitorg buat drama...drama aku worst i guess..
haha..




this pic taken bile dibot amek gambar..aku menyemak kat blakang...hahaha







 
 




alamak..kantoi...


Saturday, March 17, 2012

~meh sini aku cucuk korang~


assalamualaikum...last thursday..aku praktikal how to inject people...weee
seronok woo..
blajar teknik2..mcm mane nak inject org..ade technique die..ade degree die...wuhhuuu..



syringe tuh kecik..x nampak sangat..haha


group 9!!!

my toiletmate... :)


Tuesday, March 13, 2012

~bora-bora~

salam..
hehe
i dont know y..
but..
aku suke sangat pulau
suke sangat2
nanti kalau aku kawen... *klau aku kawen lahkan*

aku nak g pulau!!!!!!!!!!
weee
...
=.='
actually...x kawen pun aku boleyh pergi sendiri..hahaha

Bora Bora Paradise 

 

cantik gile kan..
lokasinyer kat bora2..
haha
mampu ker??
hahah

Sunday, March 11, 2012

~bile aku dan juga crush aku~

credit to : thebestlolz:

hehe..sangat klakar okeyhh..sila tgk ok..mungkin anda macam tuh jugak!! :)
When I see my crush:

When my crush talks to me:

And when my crush isn’t at school:

And when someone’s flirting with my crush:

And when my crush is looking cute as hell:

And when my crush gets in relationship:

~jauh perjalanan~


assalamualaikum n selamat petang..wee..akhirnyer sampai dah JB..
kul 3 tadi..
hehehe

Tumblr_m0e8sdbocy1qcg6rjo1_500_large

pukul 5 pagi dah bangun siap2...pukul 6 dah nek ETS ke kl sentral...weee..
sampai kl sentral around 8 jugak lah..

diarrhea :( sebab makan kenduri..
perut aku kan x tahan makanan luar nie :(
hehe
then tunggu ana kat mcd...lepak2 dulu...sampai around 10pagijugak lah..

oh yer..dalam mase tuh sempat lah beli

gambar dari encik google..malas snap..haha

n thiis


guadian ade wat jualan ape ntah....mungkin clearance stok sebab!!

semua tuh hargenyer RM 15 semuanya!!!!!!!!!!!!!!

wahhhh..murah kan.....??

hehehe...memang tgh takde duit tapi bile pikir balik...dapat ke jumpe dengan harge yang giler murah cam nie kan??hahaha

ok2.....pastu first time naek coach perempuan..x pernah lagi g..sorg2 plak tuh..aku rase cam hari ini hari berdikari sedunia untuk aku....

aku naek ets n komuter nie sebab x nak susahkan ayah aku..sian die..dier pun x sihat... :)
so..aku berdikari lah..haha

aku kuat kan??haha

pukul 11 naek bas ke jb..pukul 3 sampai!!weee...penat sangat..

ok lah aku pun nak bersiap solat maghrib nie..hehe..assalamualaikum...


Sunday, March 4, 2012

~yummy!!~

hew hew hew...hahaha...salam semua...wee..rase lapar x???
jom tgk kek...
ade kek wedding..ade kek untuk suke2..wee..
jom2

so romantic :)

butterflyyyyy......

so colourful...............geram2


ni sushi ker kek... *garu2 kepala*

err....cake boss??memang kreatif

Cake Boss Wedding Cakes Bridezilla, Cake Boss Wedding Cakes
haha....suke2..nak2!!

Cake Boss Wedding Cakes Bridezilla, Cake Boss Wedding Cakes
rosesss.......

source from mr google.. :)

~aucak!!!!!!~




weeeee...blog aku dah tukar baru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!weeeee...
i mean..the colour lah...lebih simple!!!
rite???

Anhuwtkcaae9dke_large
suke..x cited...haha


gambar is taken from weheartit.com

~bile cuti x cukup~




weee..home sweet home!!besnyer balik rumah...haha

nie bukan rumah aku k..haha...

cuti seminggu..lepas balik nie exam...grrr,,,x dapat nak enjoy sangat lah kan... =.='
tapi bes sebab dapat bersama ngn family.hehe...ok2....cau cin cau..