x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Thursday, July 29, 2010

~kenapa aku x dengar???~

salam...selamat pagi..hehe..ary nie class aku start kul 12 tgh hari nie....so....sempat la aku online jap...n study ckit2...hehe...so aku nak citer pasal entry kali ini....ermmm....aku x ley tido malam tdi..so aku pun sumbat la earphone kat telinga aku.....di samping aku study mate....tpi x la khusuk sgt kan....melayan perasaan di awal pg jer yang lebih..dri jam 1 pg lebih to 3 pagi....dengar2 lagu.....aku tgk la roomate aku yang sorang nie...erm...macam tak tenang jer tido.....selubung dalam selimut lak tu...kejap2 terjaga....aku da pelik da..ai...nape minah nie.....(oleh sebab UiTM tu panas,kitaorg tido kat bawah jer la...turunkan tilam..tido di bawh kipas..hehe....syok jer)....erm....lame la jugak kawan aku tu berkeadaan gtu kan...pastu pukul 3 jer....aku pun da kemas2 barang nak tido....sebab pukul3 tu la...macam2 benda aneh berlaku..hehe....(penakut jugak la aku nie)...nak tido tu...kawan aku suruh pasang mp3 yasin..erm..aku da agak da..must be something wrong somewhere nie.....so bila pagi nie jer aku tanya roomate aku....nape dier tak ley tido malam tdi.....dier pun story la....dier dgr.....bunyi org tgh melukis....tgh garis kertas....dgr org highlight kertas(kebetulan kawan aku amek cos building yang memerlukan melukis2 nie...dimana aku tolong2 la ckit..n malam tdi dier memang tak tido bilik cos perlu siapkan assignment tuk submit pagi nie...huhu..selain tu kawan aku dgr org tarik2 kerusi...(yang pasti tu  bukan aku la coz aku melepak kat ats lantai)...bes nyer....oleh sebab selimut dier nipis..walaupun dier da selubung diri die ngan selimut...dier masih nmpak satu lembaga tggi di atas lampu...betul2 menghadap kawan aku yang tgh tido ...yang peliknyer..aku mase tu x tido lagi....mungkin bukan nasib aku nampak benda tu..alhamdullilah...erm..benda tu mungkin saje nak kacau kawan aku kot cos dier maen tarik lengan kawan  aku..erm....tpi kena wat tak tau jer...k la..tu jer entry aku tuk kali ini.....k bye....salam...

Tuesday, July 27, 2010

~good afternoon~

SALAM..x sempat nak update blog...makin hari makin banyak assignment yang perlu dibuat,,,di samping masih dalam keadaan menyesuaikan diri dengan hidup baru...anyway...aku rindukan blog aku macam dulu...bye,,,

Wednesday, July 21, 2010

sambil selam minum air

salam.....hehehe...ni kat lab komputer nie..ader class keyboarding...erghhh....bosan...2 hours lak..tpi its ok...walaupun macamner pun kena hadapi jugakk...k la...bye..

Monday, July 19, 2010

~bantu aku!!~

salam....aku sekarang sedang mengalami masalah sakit hti atau jiwa..huhu...aku rase sgt tertekan....aku memerlukan sesorg yang memberi perhatian pada aku..yang sentiasa bersama aku ketika susah dan senang....yang sanggup meluagkan masa bersama aku untuk mendengar masalah aku...aku rasa itu yang aku sedang cari sekarang..arghhhhh...tolong aku beb!!sakit dada aku menahan rasa di hati...

Wednesday, July 14, 2010

~susah nyer nak update blog~

salam semua..rindu kat blog..x sempat nak update...hari rabu merupakan hari yang busy sekali...dari pagi sampai malam.....penatnyer....adus..broadband plak kena block...hai......lagi susahlah nak update blog....erm..nak jalan2 kat blog org pun tak sempat..kena tggu broadband kembali pulih la dulu..huhu..rindu mase terluang..ok...nanti ader mase kita ber 'blog ag'....sayang semua..

Saturday, July 10, 2010

hari ini aku berada di rumah...

salam...
semalam pagi..aku naek bas uitm...to bandar u...dengan kawan senai aku...die nak balik johor..
then sampai bandar u..tggu plak bas ke ipoh.....tggu punyer tggu....bas yang CUN datang la amek kitaorg then angkut bawak sampai MEDAN KIT...hehehe...adus....cari cab...g MEDAN GOPENG plak...cari bas ke BIDOR...g la kat kaunter SRI MAJU...mase aku sampai tu around kul 8.45 pagi...haha..nasib baek ader bas kul 8.45pagi!!...beli tiket terus g naek bas.....kul 10..sampai la BIDOR....hehe..sampai2...mak aku pun sampai jugak...then terus ke PUSRAWI,KL....visit my dad yang dah 5 hari masuk ward.....pegi2...alhamdulliah....boleh kuar jugak hari itu.....yey!!hehe.....balik rumah..singgah slim river jap..beli lauk....yela..time sampai tu org tgh semayang jumaat..x sempat masak..beli jer....balik rumah..makan...solat..then terus rush ke TAPAH..ADUS..penat plak....hari semalam jumaat..so petang bank tutup awal kan..dari rumah kul 3...sampai kul brape yer..hehe...g la kuar ckit money..yela...duit WPP x mintak...yayasan pahang pun nampak pun duit masuk dalam akaun...erm..ntah la...lec plak suoh beli buku macam2 yang berharga nak dekat 100 bg sebuah buku.hehe...bila dipkir balik..rupanya macam ini kehidupan sebagai seorg pelajar u....selalu dgr makcik2 cakap makan pun sehari sekali..rupanya sekarang baru aku paham...erm...susah jugak kan...aku bersyukur alhamdulliah...aku ada ayah yang bekerja...walaupun x kaya...hehe...aku ader terpikir..macam mane dgn student yang datang dari keluarga berpendapatan rendah...agaknya mereka terpaksa mengikat perut untuk terus hidup...bg cos yang aku amek nie...boleh dikatakan agak murah....bagaimana ngan student yang amek coz seni bina..art n design...skunk pun aku tgk ader yang terpaksa makan maggie saja...huhu..yela..set melukis dorg sajer rm 100 lebih....apapun inilah sebuah kehidupan..setiap manusia tidak lari dari pelbagai masalah yang berbeza bukan???ok2...sambung citer....then pi BIDOR jap....my adik...sruh beli something kat dier..aku beli la kfc..belanja dier coz dapat no 2 untuk mid year exam...bagus yer!!walaupun aku blanje kfc..kira ok la tu..coz aku pun student..hehe...then balik....x lame kemudian BABY JAWA dtg....rindunyer lame x jumpe..da besar skunk..(anak asuhan mak aku since dier umur 2 bulan skunk da 5 tahun kot)....malam...antar msg too my anje...x reply..then tertido kat bilik...pastu terjaga..g tgk tv with baby...tertido jgak..mak aku kejut...aku time too tgh mamai meluru masuk tido dalam bilik mak aku..hahaha...mak ak bising aku wat tak tau jer..then my pidah call...aku ngantuk sgt + penat.....then my anje call...aku x layan coz terlampau penat...hahaha...dia marah coz aku da janji nak ss...sorry dear..penat sgt...

Monday, July 5, 2010

my new life!!


ni la ostel aku
kolej cempaka sari uitm seri iskandar perak



hahaha..malu..ni kad pelajar sementara.....oren for cempaka sari!!!
jgn pandang lame2 yer pic yang ntah paper tu..hehe


salah satu program MDS...
bosan menunggu turn nak hantar borg maklumat akademik dan sebagainya...

hari ini first kuliah!!


halloooo....hari nie hari pertama aku mengahadiri kuliah di fakulti pengurusan dan teknologi

pejabat d uitm seri iskandar.....ayah aku plak masuk wad di pusrawi......n hary ini ulangtahun

perkahwinan mereka yang ke 20..moga hapy selalu..i love u mum n dad!!!

Sunday, July 4, 2010

~jumpa @ jj~

hari ini(kirenyer 3rd july)...aku sempat la g jumpa my anje...dier dtg cni from alor star(study @ a.s)..thanx coz sanggup dtg dari jauh....jalan2..haha..still malu...makan2....kul 4 aku cau la...n skunk dier da ader @ a.s.......mmuuahh anje..(walaupun sedikit bengang!!)

Saturday, July 3, 2010

hallloooo!!rindu blog!!

salam .....rindu blog...hehe...ar nie aku bru balik rumah...MDS da abes semalam...leganyerrrrrrrrrr.....hehe...aku just nak citer pengalamn aku disana....tpi nanti la kot...aku x upload lagi pic..hehe...erm...serius...minggu orientasi di sini memang mencabar ketahanan mental dan fizikal...iman.....pengajaran yang aku dapat di sni ialah berdisiplin..menetapi masa..menghomati...kerjasama..dan sebagainya...penat,,,,mmg sangat penat...kami student  bru menghitung hari untuk menamatkan sesi ini..abg2 n akak2 oc...mmg baek walaupun kadang kala marah pada kami...tpi mereka mmg bertanggung jawab..terima kasih...apa yang tidak dapat aku lupakan ialah...kejadian histeria yang brlaku pada malam rabu mungkin....lepas seorg2 yang kena...alhamdullillah..aku bersyukur...aku masih kuat.....kawan2 aku juga begitu.....kwan2 bilik...juga...bes..walaupun seorg pendiam....sorg dari senai johor...seorg ipoh..dan seorg batu gajah...kami juga student yang pertama merasmikan pusat islam yang bru..dn dewan seri iskandar yang baru..yang lebih besar..kemasukan sesi ini adalah dalam 3ribu org..memang ramai.apa pun....seronok menjadi pelajar UiTM SERI ISKANDAR.....