x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Friday, October 14, 2011

~pic!!~



~pic!!~




~7 hari di klinikal site~



assalamualaikum dan selamat tengah hari...

skunk aku cuti...
esok dan ahad keje petang

hehe..sepanjang pengalaman aku kerjaas student nurse nie..ermmm..ntah.la..macam2 aku jumpe...
mengenai kasih sayang sbenarnyer...
kasih sayang seorg ibu terhadap anaknyer..
yes....
aku pernah inform kan...yang pasal indonesian girl tuh...
mak dier tiap2 hari datang tengok dier...bg makan dier...
mandi kan dier...
x pernah jemu...
hebatkan kasih sayang seorg ibu terhadap anak nyer..
tapi bagaimana pula ngn kite???
kite sayang ibu...tetapi
sanggup ker kiter berkorban tuk mak kite...
aku ader jumpe seorg patient...jage mak dier sampai pagi...
and ader 1 lagi patient x pernah aku nmpak family dier dtg....
sedih kan...
ape2 pun...saya sayang mak saya...
moga aku jadi anak yang solehah.. :)

Tumblr_lsm4tipgn11qb0fw4o1_500_large




Tumblr_lssvv7mg5a1qij86uo1_1280_large

Tuesday, October 4, 2011

~ape cer aku kat ward nieh!!`



hari nie...genaplah 2 hari aku bertugas di wad BARAT 3 ORTOPEDIK, HOSPITAL SULTANAH AMINAH JOHOR BAHRU..

mula2 masuk...amek hang...kena orientasi...
then....pukul 2 petang masuk ward...aduhh..x tau nak wat ape..huhuhu...
ok2...benda yang menarik perhatian aku is...ada seorg patient nieh...
aku tgk terlantar jer...hmm...pelik sangat...

ok....kitaorg dah didivide kan untuk menjaga patient di cubical masing2....cubical tuh macam......erm...kawasan lah...
hehe
patient aku...sikit jer...2 org..
hehehe

kedua2 nyer diebetis...
pelikkan ortopedik tu tulang...nape ader diebetes..hmm...dont know...
naek jer bas....perghhhhhh
baru terase kaki2 nie sakit....
mane boleyh duduk beb...duduk pun kejap2 jer...
patela @ tulang lutut nie boleyh tercabut dah gtu..hehehe
lenguh2 kaki aku..hehe

then...2nd day lah baru wat banyak procedure ckit..hehe
rupanyer2 baru lah aku kenal ngn gadis yang terlantar kaku di atas katil tuh....name dier  ADELTI.....INDONESIAN....yeah...16 YEARS OLD....accident...
patah tulang leher..kalau x silap yang menyebabkan lumpuh dari leher sampai kaki...sian kan....seorg yang putih....mate jer bergerak..
n the most important....dier mengingatkan aku pada seseorg....yes....bibir dier...hahaha....like someone...hehe...
sian kat dier...aku try jugak bercakap ngn dier....yeah....aku tau dier boring sangat...
mane taknyer...dah 6 bulan terlantar....cuba banyangkan kalau anda berada di tempat dier...
x boleyh bernafas sendiri...terpakse gune mesin..

;'(
aku harap dier dapat sembuh...walaupun org kata lumpuh nie macam susah nak sembuh..aku doakan agar dier sembuh....sedihnyer....
yeah...x lupe jugak kat kaki aku yang mcam nak tercabut nie...hehe


~saya rindu sangat!!!!!rindu sangat2!!~



makk..
ayah...
kakak rindu sangat kat ayah n mak....
mak tau kan....kakak sayang mak...rindu mak..
ayah tau kan..kakak sayang ayah...rindu ayah..
dulu...akakkat seri iskandar...
tiap2 minggu balik...
skunk dah kat jb...biler lagi nak balik..
mak...ayah...kakak nak balik sangat2 khamis n jumaat nie...
tapi jauh mak....jauh ayah..
8 jam jauhnyer...
x sempat nak balik cuti 2 hari...
x derk kawan nak balik....
sedihnyer mak ayah..
deepavali kakak dapat cuti....tapi
pengarah tak bg balik sebab nak exam dah....
raya haji pun pengarah x bg balik...
mak ayah....rindunyer...
rindu sangat2


Sunday, October 2, 2011

~esok masuk ward!!!~



salam semua...kejap jer nie...
aku cume nak bgtau yang esok sehingga 5 minggu yang akan datang merupakan hari yang penting tuk aku..
coz...esok aku akan memulakan latihan praktikal aku di clinical sites...
berdebar???
yesss..
of course!!
esok aku akan memulakan kerja aku di HOSPITAL SULTANAH AMINAH di JOHOR BAHRU...
2 minggu aku akan berkerja mengikut waktu pejabat 
pastu barulah kerja ikut shif...
aku harap
korang dapat doakan kejayaan aku semasa menduduki praktikal...
yerlah..
prosedur kena wat..then dapatkan cross dari CI(clinikal innstructor..yerlakot...)...or staff nurse...or sister
cross tuh macam pengesahan lah nie..
buat pengetahuan korang....kalau x berjaya dapatkan cross it means aku x akan menduduki exam final...huhu...(dan kena repeat sem)
cyaiyok for me ok...
insyaallah aku akan wat yang terbaek!!

1_large

x nak tunjuk pic aku pkai uniform...sebab rase diri x secantik nurse kat ats nie...hahaha

semoga dier bahagia... :)
keep in my memory..
ill miss u.. 
:)