----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Monday, December 27, 2010

Sunday, December 26, 2010

~saya sayang malaysia!~

tahniah2!!!!!!!!!!!!!!!....ini sebab saya sayang malaysia.......walaupun ader insiden tadi...enjoy tgk..walaupun kat rumah..hehe

Wednesday, December 22, 2010

~menghitung hari~

hye!!!!!...hohoho.....lame gila x online..maklum lah....rumah x derk line....hehehe....so..aku cuma menghitung hari untuk kembali semula ke kolej ku!!!

Tuesday, December 14, 2010

~award from nureen!~


tq so much tuk

Coz bg award nie...so sweet!!

nak jawab soklan plak....

1.spe buddy @ buddies korg?
my fren..pidah


2.npe korg syg buddy@buddies korg?
sebab dier ader ketika kite memerlukan

3.terangkan secara ringkas mngenai buddy@buddies korg 2...
suke mengarut jer lebih

4. pe pendapat korg psl nur@blog nur nie? :)
nice blog!!
cool!!


tag:


tq again.... :)

Friday, December 10, 2010

~frust~


sedeyh ma!!
aku berharap sangat tuk latihan juruteknologi makmal perubatan tu.....huhu

Kod SkimJawatan
Tarikh Temu Duga
Keputusan Temu Duga
   4310
LATIHAN JURURAWAT
14/10/2010   
Anda Telah dikategorikan sebagai calon simpanan sehingga 31 Januari 2011.
  
   4533
LATIHAN PENOLONG PEGAWAI FARMASI
14/10/2010   
Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini.
  
   2613
LATIHAN JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN
14/10/2010   
Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini.
  
Keputusan muktamad adalah berdasarkan kepada surat pemberitahuan rasmi yang akan dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.

~ni lah padahnyer maen2~

hehehe.....inilah sebabnyer kalau benda x dianggap serius.....asyik merayap jer!!!
result pon...ntah la...baru 1 sem...x bpe paham lagi...hehe.....call ayah tdi....die da bisng....
x pe lah..aku anggap ini sebagai satu pengajaran kepada diri aku sendiri....
next time aku kena belajar betul2 la gamaknyer.
huhu

Thursday, December 9, 2010

~mood=x ok~

mood aku x ok nie...huhuhu

~kisah semalam!!~

alarm da kejutkan aku tepat kul 5.30 pagi!!!....what!!wat per bgun pagi2 buta nie???
actually.....bukan alarm clock pon...hehe...tapi...
alarm dari hp nie..haha...

ok2 berbalik pada tajuk en3....
aku bgun awal coz kena pergi appoinment bersama dr(coz aku ader wat operation last 2 weeks)...appoinment pukul 10...tapi....kazen aku seorg nurse...dier masuk keje kul 7 pagi..so...aku pon mencapak la awl2 pagi tu kat hospital....memerhati golongan2 nurse da dr2 nie datang keje....


hospital ini lah



nie lak klinik pakar yang aku refer..

aku da siap jumpe dr kul 9.30 pagi..disebabkan org x ramai sgt...huhu..kazen aku abes keje kul 3 petang!!so...ape aku nak wat nie!!
hmmm...boring!! yang paling aku geram coz ader seorg jejaka malaya nie pandai jer nak suoh kawan dier teman..aleh2 tade pon..huhu..dan dan!!...so...aku amek keputusan...


naek la teksi!!!haha...eh2 ader ker teksi cam nie kat malaysia???
then aku pon pergilah ke tempat bawah nie....




CENTRAL SQUARE SG PETANI

oh..memang bosan sangat....lenguh2 kaki aku berjalan....kejap naik tingkat atas...kejap turun..kejap naek..kejap turun...coz nak menghabiskan mase sampai kul 3 PETANG!!hahah....

then aku g la tempat nie...kalu aku duk cni..duduk sejam pun tape..haha


so....aku teringat hari jadi mak aku hujung bulan ini...
so...aku amek peluang nie...beli buku tuk mak aku...sebab aku x tau nak beli ape lagi..hehehe
dan bukunyer ialah ini....


macam menarik bukan???hehe...

then aku pun turun la kat G....Lunch time!!erm..nak makan MCD tapi full!!!..so aku gi la pizza hut jer...huhu




singgah kat MCD beli pencuci mulut!!hehe

kul 3.15....balik!!!!!yeay!!

Wednesday, December 8, 2010

~kenduri!


foto ini diambil ketika nak g kenduri kat kl....dewan merak kayangan balai felda


cube teka aku yang mane????hahaha....wah...makin sihat plak dalam pic nie aku tgk




yer...semakin terserlah bentuk pipi aku yang semakin berisi dari hari ker hari...haha...


my lovely mummy!!!


nie lah bf aku!!!wahahaha.......GURAU SAJE!!.....berhenti berangan yer NAZRIEN!!kunk aku plak kena blasah ngn gf dier....hehe...anak angkat ayah aku....pic ini diambil sebelum aku melangkah ke dewan untuk makan lauk kenduri..nyum2!!hehe..

~contest - bilangan paling RAMAI dlm satu gambar ~

contest - bilangan paling RAMAI dlm satu gambar






aku masuk contest seperti yang tertera di atas....hehe...selepas di tag oleh cik nora!!!..so aku join la walaupun pic aku nie x sehebat bloggers yang laen...hehe...

pic ini diambil sebelum lawatan ke melaka baru2 ini....hehe
.......
nmpak jer cam ramai..tapi kire2 x pon..haha...ok..thanx tuk cik nora sekali lagi coz sudi tag saye!!

saye tag

so....sape yang nak join...boleyh la click CNIE!!

Tuesday, December 7, 2010

~page baru plak dah~

hehehe.aku x tau nak wat ape skunk....so..aku buat je la benda yang ntah pape nie..so..aku tambah la page baru la blog aku....hehe

k la....aku cau dulu..bye..

~terima kasih ya!!~



thanks!!!to all my followers!!haha...yela...da  masuk 101 followers..hehe..nak buat award..x reti..so...ucapan terima kasih jer la yang aku boleyh cakap kat korang semua....coz tolong support blog aku...terima kasih sekali lagi....

yang ikhlas


~salam maal hijrah~

sebelum terlupa.....salam maal hijrah tuk semua!!

~saya sayang awak~

saya sayang awak tapi.....kalau la macam ini....saye akan berhenti berharap...... :)......sayang awak selalu...

Sunday, December 5, 2010

~ape ini???!!~

jeng2!!!ape ini?????hahaha...so...patut ker aku simpan ini lagi dalam blog aku sekiranyer hubungan inie tiada kesudahannyer?????!!!!!!
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 1, 2010

Tuesday, November 30, 2010

~jeng2!!~

selamat malam.......ary nie aku nak bgtau yang...ayah aku dapat email dari SPA..mengatakan aku berjaya menjadi calon simpanan untuk jawatan latihan jururawat....hehe...so..keputusan akan dihantar melalui surat oleh kementerian kesihatan MALAYSIA...jeng2!!...berdebar2.....aku memang teringin sangat jawatan pembantu teknologi makmal perubatan tu..tpi x tau la cam ner...mak ayah aku da suoh pegi da kalu aku dapat nurse nie...erm...tapi aku takut darah...wahhhaha..



amacam...cube imagine perempuan nie aku..agak2 comel x????hahaha(perasan)


aku tunggu nie la.....tapi x tau dapat ke x...



jawatan untuk farmasi...awal2 lagi da kena reject...hehehe..
so...jika aku harus memilih....yang mane satu jdi pilihan???


Friday, November 26, 2010

~besnyer kalu aku dapat nie~

WOW!!!
agak2 bile aku boleyh dapat benda nie...cantik2!!!!sangattttttt!!...hehe...hanye mampu berangan jer la kot....kecuali la ader satu putera datang nak bg free kat aku ok gak tu..haha.....boring2...sajer jer cari kat mr GOOGLE.....cun!!!

Tuesday, November 23, 2010

~aku da in charge~

salam...aku da kuar ospital....lepas operate semalam....first time masuk bilik bedah...memang menakutkan tapi tape la...muke org terakhir yang aku tgk sebelum melelapkan mata akibat penangan bius ialah dr hensem tu...haha(sila refer entry yang lepas)...aku sedar2 da kul 1 tgh hari.....makan aiskrim..yogurt...bubur...arghhh...susahnyer nak telan makanan..nak cakap pon x bley....air liur pun sakit sgt nak telan....susah nak tido coz sakit sgt...keje aku makan tido...makan tido....tepat kul 3 petang tadi barulah aku in charge.....sedey bila mak ayah x datang coz busy..nasib baek ader sepupu ku....THANX YA!!!

Sunday, November 21, 2010

~jumper dr jer terus masuk wad~

salam semua......aku ader mase bpe jam ag sebelum kembali ker wad(hospital sultan abdul halim)....skunk nie aku lari skejap(confirm nurse sibok cari aku)...esok aku ader operation....tonsil..so doakan aku semoga cepat kembali sembuh yer...aku x sangka plak..ary nie sepatutnyer g jumpe dr. jer...tpi dr cakap esok ader bilik bedah kosong....so,aku pun setuju...da elok2 aku sign surat kebenaran tu...dr bgtau aku yang lepas operate baru lah aku terase sakit.....wahahah..... 'dr.....asal la x cakap dari awal2!!!!'....huhuhuu..bak kate pepatah....terlajak perahu boleh diundur...terlajak sign.....tak boleh liquid...(pepatah aku sendiri..)..then...amek darah....ewww...sakit jugak la...then check in ward..hehe..macam check in hotel plak.....jgn maen2...aku dapat ward 1st class ag..haha..tu pun sebab ward laen da penuh kan.... :P ...lepas tu aku jumpe ngn dr bius plak....wah..manyak ensem dr cina tu..hahaha...(nazrien,plez....tolong jangan nak berangan ngan dr ensem tu....sedar diri skit...)...dr cakap aku kena puasa start dari kul 12 malam..hehe..no hal la...coz dr tu nak bagi aku ubat tido..cam ner la aku x tido gtu..lepas tu aku pun blah la...malam aku datang r...wat per nak tercongok kat bilik tu sorang2...(sebab kazen aku nurse tu yang aku ske ati je maen2 kuar hospital..hehe)...so...bb aku x bawak..apa lagi....x online la aku gnie...huhu...so..doakan aku ok...bye!!!

Saturday, November 20, 2010

~now i know~

jam da tunjuk hampir jam 11 malam...n satu msg pon x masuk dalam inbox aku!!!haha.....NOW I KNOW....IM NOT IMPORTANT N...MUNGKIN INI TANDA YANG X SEDAP NAK PIKIR....so...kiranya..aku jer lah yang sayang dier kot....ok2.....AKU MULAI FAHAM.....

~patut ker aku..........~

patut ker aku buang DAISYPATH STICKER bout my relationship kalu hubungan tu sangat complicated???yela....macam aku la plak yang cam syok sendiri kan....ish2....

~banyak benda aku nak bebel~

sementara duk kat kg nie....aku nak bace blog org jer......n aku mcam syok jer bace satu blog nie...aku pon x tau nape....sempoi kot....

Friday, November 19, 2010

~im back!!!~

salam......akhirnya aku kembali update blog aku....huhu...balik umah jer...susah da nak online...haha...skunk nie kat kg!!!....beshnyer!!

Monday, November 8, 2010

minggu terakhir!!!!!

salam...lame x update blog.....yeah!!esok tinggal lagi 1 paper!!!.....then boleyh la balik!!!!

Wednesday, October 27, 2010

~ctu da abes..tggal lagi 3 paper~

salam semua...hari ini da abes satu paper...CTU..so tinggal la 3 paper lagi...wah..lega da selesai satu paper.....

Tuesday, October 26, 2010

~i dont know what happen~

ntah la weh..aku pun tak tau r aper prob skunk....ngan nak final lagi.....macam2 jadi....rase cube da menyembunyikan perasaan ini..tetapi..ader jugak yang perasan...haha....my fren said yang aku nie tgh frust....haha...tau2 jer..i dont know la.....rase x tau ape yang patut aku lakukan...erm...buat tak tau je ker....dont know what to do....arghhhhh!!!

Monday, October 25, 2010

~thanks ya!!!~

thank you!!!!!
As to everyone who received this award, (same goes to me, that's why I'm doing this. you must too), there are 3 tasks that need to be done.



Here goes the tasks:



I. Thank the person who gave you this award
adn


II. Tag to 15 awesome bloggers


azuuuu.....
zaza
mieyrah lolly
mrs shaq
fara
shino
akma azlin
princessqish
ieyla
BG
aidaazryn
masmurni
my territory
leeya
bear
kak im

III. Tell 7 things about yourself
-student...
-giler2...
-kuat berjalan..
-kelakar(my frens said)
-love music
-love to eat!!
-if i say i love someone i mean it forever.

Saturday, October 23, 2010

~layout baru~

yahooo.....skunk da tukar layout baru....more fresh kot...hahaha

~life is so hurt~

.....ape yang aku rase skunk is.....cinta x semestinya kita dapat miliki......

Monday, October 18, 2010

~syok gtu!!!!~

salam.....minggu study week bg aku x derk la cam study week sangat......hari ini aku baru sje menyelesaikansatu common test......personality development.....esok pula.......document processing...atau name glamer nyer....keyboarding!!...dan sebelah malam nyer pulak.....subject information skills.....well kawan2.....doakan aku...nantti da free skit......boley la BW..hehe....well aku nak citer keadaan bilik aku yang gempak skunk nie...masing2 tengah study n tension...masing2 melalak....haha...kejap jiwang kejap hidustan..dan macam2 laagi..hehehehe....ok la...bye

Sunday, October 17, 2010

~haapy birthday my love!!!~

happy birthday to you..happy birthday to you!!!!
love u dear....da 19 taun...tua da!!!hehehe




                                                                     love u


~etika meja makan~

hallloooo2!!......wah..sudah lame x update blog....busy sangat..then broadband plak buat hal..skunk bb da ok.....skunk da mula musim study week..tpi aku x la dapat cuti cam kawan2 laen......minggu study week ader test...so balik lambat la...so nak citer pasal ape yang berlaku semalam...semalam.....pensyarah2 subject PERSONALITY DEVELOPMENT telah menganjurkan majlis ETIKA DI MEJA MAKAN untuk student2 part 1 DIPLOMA PENGURUSAN TEKNOLOGI PEJABAT......majis bermula dari kul 3 petang sampai 6 petang.....we all diajar cara2 nak menghadiri majlis2..cara makan dan sebagainyer....

semua berkumpul di foyer fptp..



with pika...

amacam....berkenan yang maner satu...hehe


ha...this gurl...kalu aku nak g class..aku g ngan dier la...

dalam bas with ain

ha...nie la kereta ku..cantik x???classic gtu....(hehehe.perasan) 


nyum2...


with nadine

nak balik da...
with munira


hehehe..tu jer la story nyer...ok bye

Monday, October 11, 2010

~busy dan busy~

busy dan busy sehingga x sempat nak update blog...byk quiz dan bayk test...then 27 nie da start final exam...huhuhu....oleh sebab kebusy an ini...aku dalam kerinduan yang amat,,,rindu pada family dan rindu pada si dia..rindu sangat dan agak2 sakit jugak..huhu...ape2 pun aku harap ini hanya sementara la...huhu...k la...ader test jap ag...bye...doakan aku berjaya ok...

Monday, October 4, 2010

~lepas derma darah~

salam dan selamat pagi.....da lame x online coz bb kena block lagi....hehe..then...aku nak citer pasl kisah aku menderma darah...well sabtu yang lepas kat tempat aku ader program ngan kementerian kesihatan...so..hospital dari teluk intan ke tapah...not sure..ader wat kempen menderma darah  skali...so..aku da lame nak menderma darah...so..isi boRAng.....check darah jenis aper....huhu...AB+ la,,...x sakit pon....da ok x penning2...then aku bangun aku duduk atas kerusi....then terus pening n nmpak gelap jer.....sedar2 aku aku da termuntah tanpa sedar n pengsan sekejap......haha...pengalaman pertama kali menderma darah....pic nanti la kot aku letak..ok..da.........!!

Tuesday, September 28, 2010

~sejak2 nie~

salam.....rindu kat blog la......:(.....da minggu2 terakhir nie..makin jarang nak online..online pun kejap jer....assignment..test...quiz...wah.....kena pentingkan dulu yang ini......nanti bile da free kite xtif balik ok.....

Saturday, September 25, 2010

~DR. FAZLEY!!~

salam!!!!hye semua!!...hehehe..malam tdi bes sgt coz faculty business...club (BESTAC) menganjurkan program PROFESIONAL TALK....FROM ZERO TO HERO BERSAMA DR. FAZLEY YAAKOB....haha..semangat  nie....
rupanya banyak yang kita x tau tentang dier....well....segala isi dalam program ini sangat bermakna...ape yang dapat aku gambarkan...dier sangat mengkagumkan aku....semangat dier untuk berjaya....yang aku rase aku x pernah pk cara dier untuk berjaya...dier berusaha sendiri untuk berjaya.....so..aku ader sisipkan pic2 sempena program malam tdi..enjoy!!
bersama azu ....weee!!..bju ujau!!





nak juga ader pic aku nie...huhu


bosan menunggu..coz datang awal...

jeng2!!!sijil penyertaan..


susun atur acara

pic x clear...maklumlah..duk jauh kan

......

tgk..betape ramainyer peminat dr. fazley....

hehehehe


wow!!xcited gler....walaupun pic x memuaskan....tpi puas hati..haha...dapat salam dier lagi....(gatai....:P)
mase nie dr. fazley nak balik da.....ermm...sedih... :(




kesimpulannyer..program nie berjalan dengan lancar...hehehe.....thanks BESTAC!!