x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Tuesday, November 26, 2013

~ya...aku pelik~

Assalamualaikum. ..tahukah anda...aku adalah seorang yang pelik...nak curi hati aku...payah...tapi bile hati aku dicuri...orang tu plak x tahu...hahaha..aku pun x dapat punyer orang tu...haha...x pelah...aku tahu...satu hari nanti aku akan jumpe jugak perfect men....

Saturday, November 2, 2013

~Malaxophobia~


assalamualaikum..
happy deepavali !!


November

korang tahu x ape itu malaxophobia????

malaxophobia tu adalah satu fobia terhadap permainan cinta...gituuuuu
macam ape yg aku alami sekarang..

x tahu kenapa..tapi aku takut kot nak bercinta....
bila orang nak kenal mcm macam plak
ada yang mcm psiko..x ape ape ag dah anggap aku ni awek die...pdahal aku nak kawan je
ahh...parah ni parah..last last psiko sangat aku pun block je..
bagi aku..
aku rase x jumpe lagi yg serasi dengan aku..
aku x perfect mana..aku x memilih..tapi aku rase susah nak serasi...
maybe sebab ade pengalaman gagal bercinta selama ni....
aku sangat takut nak memulakan sesuatu hubungan..aku x pandai nak bercinta
maybe tu yg x kekal kot..hahahaha
then dengan dunia akhir zaman mcm ni...dengan ramai gay nyer....aku pun x tahu lah...lagi lah takut...
aku bukan bercakap dengan x derk fakta...tapi tgk je lah kat twitter...following aku....tak campur kat fb lagi yg terang terangan upload pic...haihaihai....takutnyaaaaa.....tu  yg buat aku lagi takut..
bukan x sunyi...tapi aku x jumpa lagi dengan org yang sebetulnya..
dan aku percaya ada jugak yg datang nanti...cume itu rahsia Allah...
aku berdoa....semoga aku dapat lelaki yg baik untuk aku...itu dah cukup...heheheheh


ok lah..aku cau dulu...assalamualaikum

Clouds

sedang menikmati cuti yang indah di rumah..hahah

Sunday, September 1, 2013

~aku bukan gila~

assalamualaikum..
hari ni hari ke dua aku bercuti mid sem
..aku dah start klinikal minggu lepas..
dan penempatan pertama aku ialah di HOSPITAL PERMAI
hospital ni adalah satu institusi Mental di Malaysia ... senang cerita orang kampung cakap hospital gila lah..
hospital ini menerima pesakit dari kelantan,pahang,terengganu,negeri sembilan,melaka dan johor sendiri.
hospital ini sangat luas...
pastu macam macam ward ade..untuk orang tua..untuk kanak2..tahanan jenayah...macam2..
kelengkapan kat sini sangat lengkap...
aku x tahu lah..memang mcam x seronok kat sini..sebab kami x aktif mcm kat ward..tapi kadang2 seronok jugak tengok keletah mereka...sebenarnya mereka ni x lah teruk pun....mereka ade jugak buat roti...lepas tu berniaga..ade yang bekerja...ikut tahap penyakit mereka..
aku kadang2 sedih tengok mereka..sebab aku tahu mereka x mintak jadi mcam ni..lepas tu tgk kes mereka..mcam..ohhh..sebenarnya hidup ni x lah seindah mana..tapi kebanyakan mereka banyak berpunca dari masalah keluarga lah...
sebenarnya..keluarga ni memang memainkan peranan...peranan untuk beri sokongan moral kepada mereka untuk sembuh...beri kasih sayang yang cukup...
korang tahu x...aku rase sangat berpuas hati bila aku dapat suap patient yang dah tua makan...aku sangat pasti mereka sangat dahagakan kasih sayang dari anak2..kalau patient yang lelaki aku berhati2...takut lah apa apa kan..hari ke dua aku kat hospital permai..aku g hantar patient buat physiotherapy...tgk dorg bersenam..haihhh aku mcam nak join sekali jer...hahahaha
hari ke tiga aku praktikal kat ward lelaki plak...
then...aku nampak spark(kawan lelaki sama batch tapi die amek course occupational therapy)  amek patient...then..aku cakap 'spark,aku nak ikut!' die pun 'ok,jom' disebabkan aku bosan sangat sebab ward tu lelaki....
aku pun ikut die....die dah mcm tourist guide dah sebab die dah praktikal lama..7 minggu..mcam2 gelagat aku jumpe...die bawak2 aku jalan2..hehehe....memonteng kejap gitu...tapi bukan jalan2 ke mana..kat hospital permai jugak sebab ade beberapa ward yang kami x masuk..sebab tu kami masuk..anyway...thanks spark sebab jadi tourist guide kami..ekekeke...ok lah..tu je kot setakat ni yang aku nak cerita...ok babai



aku x amek pic sebab aku menghormati kehidupan mereka.. :)

Monday, August 12, 2013

~raya 2013~


assalamualaikum...selamat hari raya...yer..tahu dah terlambat..tapi raya kan sebulan....hikkkkkhok... ok over plak --'
macam biasa..raya pertama di pahang...
seronok kot..
ramai sangat sedara
tema tahun nie adalahhhhh
jeng jeng!!!!
kuning!!!!
amboiii dah gaya keturunan sultan dah ni ha.....muahahahha


family aku..yer adik beradik x ramai..dua sahaja...
kain samping tu aku yang hadiahkan...hehehe


best fren forever!! walaupooooon..kerap bergaduhhh
bergaduh sayang wehhh..aku serius memang sayang gila kat mak aku....tanpa dia siapalah aku..just aku ni x sempurna lah..jangan risau..sebab x sempurna tu lah wang hantaran x mahal....x sampai 20 ribu ke ats...muahahahahahahah




ni plak kazen2 hot aku...memang hot....



ini adalah big family aku!!!yyeayyyy
cari aku !!

ni plak adik beradik mak aku..semuanya 9 org..baju biru tu nenek aku



ini dah kenapa posing begini..nak cari abg askar ker pilot..ke polis...wakaka



raya ke dua...thanks to maksu coz pinjamkan tudung..kakakak

with my hensem ayah...muahaha

ok...raya ke 4 aku dah balik jb..haihhh.. x sempat nak join family raya di kedah,,,sedeyhhh weh
apakan daya...kolej menunggu..huuuuuu
ok lah babai..assalamualaikum





Saturday, August 3, 2013

~friday in blue~



assalamualaikum semua...selamat berpuasa..selamat hari raya...hihi....
nak citer pasal semalam..semalam hari rasmi..so x payah pakai uniform...bosan sebenarnyer pakai uniform...hahaha..so kami ada baju korporat sendiri...yyyyeayyyyy
comel kan...hikhikkkkk/ (perasan sendiri)


happy sangat sebab nak balik



aku..dibot...eli

ni kumpulan research aku

ecececehhhh..serius lah kan..hahaha






Saturday, June 15, 2013

~its over~

ha....tanggal 1 mei...orang sibuk cuti..aku plak nak final exam...
relationship aku dah over....
so..
aku terima je lah...
:)

cuti2 jb lah sangat.... =='



assalamualaikum...fuhhh..fuhhh... *tiup sawang* ehem2..lame dah x update blog kite yg tersayang nie..hehehe...
aku dah start cuti..so baru sempat nak update blo *alasan* 24 mei hari tu patutnyer boleh balik....thaipusam kot..
tapi takpelah..kami stay kat jb jer..hahaha
jalan2!!
pantai batu layar...sangat cantik.....
pastu kitorg g puteri harbour..kota iskandar...
perghhhh penat memang penat...


ni tgh tunggu dibot g tempah baju raya....

eli and yana






ececehhh....muke serius kononnn...haha

aku suke kot pic nie

tadaaaa...batu layar

kota iskandar...agak2 boleh masuk amerika next top model x?? muahahah


self timer...hahha


bot2 i kat belakang tu *sila muntah*




haaaaa....oke lah tu kan.......yang penting kami enjoyyyyy *jerit2 ala2 nora danish*

babai.....





Monday, April 8, 2013

~ade sampai satu tahap buat jiwa kau kosong~

salam semua..selamat petang..
baru lepas exam OSCE..hhehe
alhamdulillah...


aku nak cerita....
bile ade masalah...
masalah tu kau dah dapat syak...
bile kau dah tahu...bile masalah tu kau x tahu nak selesaikan..
x tahu mcm mane...
kau buntu..
sampai satu tahap...
kau akan rase kosong kat jiwa nie...
sampai satu tahap kau dah x tahu nak buat ape...
sampai satu tahap kau biarkan ape nak jadi jadilah..
sampai satu tahap ko x rase perasaan tu hidup dalam jiwa....dalam hati kau...

sebab ape..sebab kau dikhianati....
sebab tiada kejujuran....

Wednesday, March 27, 2013

~HAPPY BDAY TO ME~


Assalamualaikum...
alhamdulilllah..
hari nie genap umur aku 21 tahun..
hehe
mcm x percaya dah
aku harap aku menjadi semakin matang...tabah...sabar...dan tenang
thanks to mak ayah aku sebab dah berjaya membesarkan aku
thanks..cikgu2 sebb dah buat aku sampai ke tahap nie sekarang
thanks kawan2 yang wish...
sebb sudi nak kawan ngn aku..
thanks syaff..sebab wish bday saya...
walaupun banyak sangat dugaan untuk aku sempena umur aku 21 tahun nie...tapi aku gagahkan juga..demi ayah..demi mak....no one know ape perasaan aku skunk...

mungkin inilah dugaan hidup..
dengan bertambahnyer umur aku nie..pasti banyak dugaan yg bakal mendatang..

terima kasih atas hadiah.....pidah...dibot...maz...kecek...ayah....hmm...ramai lagi...
terima kasih atas call dan nyanyikan lagu...zhaf...
terima kasih banyak2...
doakan aku tabah..sabar..tenang...dalam menghadapai ranjau kehidupan ni..doakan aku bahagia jugak :)



aku dah 21 woooiii!!!!

Sunday, March 17, 2013

~ KAU jagakan mereka untuk ku~

Bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum..
just called my dad..
tadi mak call...
im really miss them...
ayah plak nak buat umrah hari khamis nie..
ya Allah...aku serahkan ayah ku untuk Kau jaga dia di sana nanti...
ya Allah...Kau jagalah jua ibu dan adik ku sepanjang ketiadaan ayah ku...
aku sangat rindukan mereka...
sayu nye hati nie....

Friday, February 22, 2013

~yeayyy x sabar!~


assalamualaikum...tadi aku g report duty kat hospital sebb next week aku dah start praktikal..aku keje kat wad orthopaedik lelaki...
jadual aku...isnin petang..selase sampai khamis malam...pastu cuti..kire aku awal lah dari kawan2 aku yg laen...wehuuuuuu..
first time nak keje malam!!yeayyy
mesti mencabar sebb kerja kat wad ortho plak tu
hahaha
then ...jumaat pagi tu aku nak balik....
pastu nak dating ngn pidah plak!!hehehehe

yeayyy,,,lepastu petang plak aku balik rumah..kan jimat mase...sebab bday aku time tu aku kat jb..so die nak jumpe aku lah dulu...hehehehe
aku rindu pidah actually :(
k lah...x sabar nak tunggu jumaat depan...

pssttt...mak ayah n syaff x tau lagi nie plan aku..wakakaka....next week ah bgtau...muahaha





Saturday, February 16, 2013

~i dont know~

salam..ape perasaan aku skunk nie??aku pun x tau..hahaha...
kalau pasal family..aku oke jer..bergaduh ngn mak tu mcam gurau2 manje gitewww..
hahaha

esok aku dah nak balik to jb..hhhmmm
sedih
assignment x siap ag..bile ntah aku nak siapkan...haha
kawan...hmm..
ntah...kawan2 oke jer..
syaff
okey..
tapi kan..haha...ntah lah..actually takut nak ade komitmen..tanggungjawab..hmm..hmm..
boleh x nak jadi kecik je.....mcm dulu2...happy..x derk masalah..haha..
ermm..tapi x mungkin lah kan...
hidup nie kite kena hadaapi jugak..sebab...kite nie dilahirkan untuk...menjalani hidup nie lah...nyawa hanya pinjaman...hmmm
smile baby..
i love my family...syaff..and frens...


Tuesday, February 12, 2013

~having fun with them~

salam..hari ahad lepas aku g tgk movie kat bawah nie..syiokk..
hehee
gelak sakan kot..nasib baek die duk jauh..x lah aku gelak kuat sangat..


g ngn sape??ngn family and syaff...muahaha...
ok...tu je nak bgtau....
assalamualaikum



Monday, January 28, 2013

~happy bday muaz~

salam..sempena thaipusam..aku balik rumah walaupun cuti tiga hari..mueheheheeh
kebetulan..semalam bday adik aku.....
so..dapatlah aku meraikan hari jadi die..
muehehee