x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Saturday, May 28, 2011

Friday, May 27, 2011

~hai kedah....hai seri iskandar~


esok aku balik kedah!! hai kampung!!!! yeawww!!!

untuk wedding my cousins..

sumpah!!ini bukan cousin aku!!hahaha....

esok aku hantar barang kat SI dulu...SEri Iskandar...not Shahril Iman,..wahaha..

then hai MERBOK!!
huhu...aku rase susah da kot nak updated pas balik u...yela...wifi pun ader tapi laju macam siput kot...hahaha..anyway..i love u guys...



miss my blog....

Thursday, May 26, 2011

~yeay!!dapat hostel~


assalamualaikum....

pgi2 lagi aku da dikejutkan dengan msg kawan aku.....
btw..korang ingat x entry aku pasal patut ker???



ok2..msg berbunyi begini(msg pun ader bunyi eh???)

Tumblr_lllk5uyiyd1qii6mho1_500_large

(bajet jer pakai blackberry!!) :P

keputusan kolej boleyh didapati di notis board kcs..(kolej cempaka sari)
pada hari pendaftaran...them damn!!
wtf..(ish2 nazrien....watchout ur word)

gila2...
penghuni kcs semua da mengamuk!!
sian la kan..huhu

then..around 2...

kawan aku msg suoh call kolej...

gagap sangat cakap ngn abg jpk tuh..huhu...ader ker aku bg no matrik aku sampai terlebih digit la...salah no lah..aishhh...(cuti sebulan jer kot..tu pun da luper) ^__^

x lah...sebenarnyer aku terkedu dengar sore abg tu jer

gggrrr...nanti ader org marahhh...hahahha

then bile dah bg no yang betul abg tu cakap lah dapt...yeyyyy!!!
terima kasih abang!!!..PENGURUSAN KOLEJ la!!

gatai nooo....

hukhukhuk...

pssttt..boleyh x kalu nak mintak jadi jpk..sem depn???haha...JUST KIDDING!!

anyway..UiTM di hatiku...ANGGERIK 2 and KOLEJ CEMPAKA SARI....too

~they dont know how much i love them~




i love dad..
i love mum..
i love my brother..

i love myself..
i love him....

~he love DOTA~



saya ada kawan...dier suka maen dota...dier suka sangat maen dota...
dota adalah hidup dia...hidup dia dota...

dota dan dia x dapat dipisahkan...

dia perlukan dota..dota perlukan dia...
^___^

sama2 saling memerlukan..


kot yer pun..cakap lah kan dulu nak maen dota...kawan...

Wednesday, May 25, 2011

~saya jadi juling bila...........~

assalamualaikum...

412898-12-1306247819276_large
kawan2...ader kawan aku kat U kate mate aku juling....eh2..bukan juling yang bese tu...dorg kate aku juling air...ader org kate aku juling itik..(kesian itik...)
huhu...sedeyh...tapi bile tanye mak..mak cakap..aku ikut arwah datuk..tapi bukan selalu tau!!!!!!!!
(x dapat terima kenyataan..sob..sob)

guys???betul ker nie???huhuhu

jap..jap!!!!!

nie rasenyer dah lari topik nie..haha
nanti kite cakap pasal mate juling eh???(yeye...jer...)

skunk nak cakap....
pasal..
.saye jadi juling bila.....
.................
..............
.......................
saye nampak

Tumblr_lidolrvpgd1qdmykao1_500_large

Tumblr_lgsiztseln1qfdn8vo1_400_large


kat kedai!!!!!!!!!!
dammnnnn...
memang obses ngn kasut...
kasut x la banyak..tapi lebih la  5 pasang dan ader yang aku pkai sekali jer..hukhukhukkk

aku memang OBSES dengan heels..hehe

actually..aku lebih suke tgk....tapi na beli tu aku pk banyak kali lah..sebab kalu aku beli selesa ker nak bejalan..hehe..
lagipun sikap aku yang memang juling biler tgk kasut ni menyebbkan..aku sendiri x beli sebab x tau nak pilih yang maner satu..hehehe
teruk kan...???

psst: aku terbace kat group CJP....kalu betul kite sayangkan dier..kite kena lepaskan dier...dan kalu ader jodoh...dier akan datang kembali...BETUL KER??????

~alhamdulillah~




aucak!!!!
comelkan???
hehehehe

well...i already know my result!!!

alhamdulillah..syukur kepada Allah...
aku x dapat la dekan...tapi pointer aku atas 3..better la dari sem 1 kan....aku sebenarnyer memang sangat gentar,,,<----x boleyh blah ayat.
sebab sem 1 result agak2 teruk....then..sem nie ok...
actuallly aku pun x la blajar giler2 sangat mcam kawan aku nie..mungkin sebab aku x minat,,,tapi walaupun x minat..aku sedar aku kena teruskan jugak...sebab itu memang di takdirkan untuk aku..


so...nampaknyer sem 3..aku kena lagi study lah nampaknyer...tolong yer cik nazrien!!!

malu la weh kalu ko x blajar betul2....

(aku rase kadang2 hidup aku kosong..aku x nampak jalan yang aku akan lalui)


thanks to mum and dad!! yang selalu membebel...
thanks to friends and HIM yang bernama SI...

THE MOST IMPORTANT THANKS TO ALLAH!!


Tuesday, May 24, 2011

~gila seram!!~



hey2!!!!
sape kate aku x worry!!!...wahhh...x caye??meh sini dengar heart beat aku!!..dup dap...dup dap..dup dap...(120km/h) <-----tipu sangat!..

serius beb...aku takut sangat weh..
aku rase memang aku x leyh tidor lah kot malam nie memikirkan ape yang terjadi esok!!

sebab esok!! result bagi program diploma akan dipaparkan kat student portal...atau pun lebih efficient korang leyh la tengok kat email masing2...
for sure la kan student portal busy giler..

ya Allah...aku mohon pada Mu...kau berikanlah keputusan yang cemerlang kepada ku...AMIN......


esok aku nak happy macam nie...

psssstt : sony ericsons kesayngn aku wat hal lah..keypad x berfungsi..

~patut ker??~



salam...
awal bulan mei ary tu..kitaorg da dapat da keputusan kolej..and alhamdulliah aku dapat..then...bila online fb tadi aku dikejutkan oleh satu statement



gilakan???!!
(oppss..sory..terseksi plak minah saleh nie..)


org semua tgh sebok2 risau pasal result..then nk dikejutkan dengan news nie plak...

kat fb semua da kecoh..semua bengang!!hmm

aku berharap sangat aku dapt hostel..aku nie bukan lah senang sangat kan nak sewa rumah.. ^__^..

psst:..merajuk plak si budak gedik nie...mesti comel kan muke dier kalu merajuk..wahaha

Sunday, May 22, 2011

~pirates of the carribbean for my mum~




location: jusco ipoh..
date:22 may 2011
time: 10.50 pagi
tujuan: watching the pirates of carribbean 4..



comment: x cukup korum coz keira n orlando bloom tade..and cerita banyak kat darat and x derk perang2 kat laut...BUT...jack maintain hebat!!!!!

actually..my mum yang nak tengok sangat movie nie.. :) dah pergi dah jj semalam tapi tiket full..auuuuwww..sangat penat...tape lah..demi my mum kan.. :)


ary nie dier da balik...well..hmm..

Friday, May 20, 2011

~rase kehilangan~

perhatian ok..ini bukan entry jiwang karat...over..n so whatever..
ni bukan entry cintan cintun...

no..no..bace dulu...huhu
ni entry tentang kehilangan..
yes...aku da lame tau..semalam aku dah tau dah..tapi aku teringat2 sampai skunk..
aku just terkejut coz...
dah kembali ke rahmatullah...

walaupun aku nie bkan nyer kawan baek dier or sedara mare dier..tapi dier ader bw kat blog aku...aku pun bw blog dier..n entry2 dier memang bes..well..aku rase sangat kehilangan coz..aku rase blog dier memang menarik..mampu buat aku gelak..well..ajal maut di tangan Allah..
aku just nak ucap thanks coz penah wat aku happy bace blog dier..
Al-fatihah..semoga rohnyer dicucuri rahmat...

ape yang penting...kami semua akan rindukan idea2 kamu..

pssstt: betul x aku cakap nie bukan entry jiwang????

Tuesday, May 17, 2011

~atas sebab2 tertentu~



salam...selamat bercuti..haks....
well..rupenyer ader org x suke aku letak satu pic nie kat dalam entry sebelum nie..ok...fine....faham lah sendiri kan...tau2...takut ader org marah nanti kan???x pelah...demi ko aku remove jer la kan semua pic yang ader kaitan ngn ko...terima kasih....




aku skunk nie memang sorang2 jer ^__^


ALL ABOUT U IS DELETED...
DONE BABE!

Monday, May 16, 2011

~merayap jer tau~


selamat hari guru!!
well..semalam..aku n family merayap jer tau..
pagi2 lagi da bangun....bersiap2 nak pergi JANDA BAIK...PAHANG..
tuk menghadiri kenduri kahwin kawan mak punyer anak sedara..(harap korang paham)hehehe
nenek pun ader skali..so kiteorang g 2 kete...
disebabkan sampai awal sangat..aku n family decide tuk melawat resort yang cantik kat janda baek tu...seerius cantik..sesuai untuk sape2 yang nak bercuti tuk release kan tension...especially tuk yang duk kat bandar kan..haha...yang bes tu cos sungai dier yang x tercemar lagi... :)

maaf..gambar curi @ google :P










nie kat cheringin resort


then g jalan2 survey resort laen...then..g kat satu resort nie atas bukit betul...x ingat name dier..
mak nak pergi kat satu banglo nie..tapi kena tahan ngn pekerja dier..dier cakap skunk nie org nak check out..so x leyh masuk ag....then dier suoh la jalan dulu...so kitaorg g la kat blakang..wow..siyes cantik..ader kolam renang...kat bawah tu cam ladang sayur la...cantik...
tapi nampak kat kawasan pool tu cam bersepah jugak...then ternmpak botol2 arak...sah..patutlah x bg masuk..huhu...bayangkan..6 bilik jer banglo tu,...tapi kete customer punyer la banyak..lebih 10 bijik kot...hhuhu..n yang paling sedih sekali is...semuanyer..MELAYU dalam lingkungan 20an.....huhu..sedihkan....????

pastupas kenduri....kitaorg singgah kl ..tengok wayang!!!
citer kongsi!!
lawak..tapi macam x derk plot...tapi seronok la...


pastu g beli barang tuk asrama kat tesco ampang...



last but not least....i cty shah alam...yawww..bes berjalan aje..haha

tapi yang ruginyer..someone tu x dapat datang..uishhh..teringin nyer nak tengok ruper dier...haha..

Friday, May 13, 2011

~memang x pandai pun~



assalamualaikum n selamat malam semua!!



sejak 2 ary kebelakangan nie...aku sibuk mencuba nak buat header baru tuk blog aku nie..haha..serius cakap..memang x pandai langsung...


jeles giler tengok blog org laen..memang cantik2...

nak jugak try buat..hehe...gune photoshop plak tu...haha..hentam jer la + tengok tutorial...
kalu jadi nanti aku tukar la yer..

kalu x jadi tu...ehem2...senyap2 jer ok....


pssssttt: ader org nak tolong x????? :P


this pic taken from we <3 it

Tuesday, May 10, 2011

~contest saya sayang dia~




assalamualikum....!!hehe...da lame x join contest...so..skunk nak join contest from this blogger...
--->ieyha




nak tau lebih lanjut..sila klik kat name owner blog kat atas nie eh???

ok2...

saya sayang family saya...
saya sayang kawan mesra saya...(hekk..kawan dan mesra la sangat..tapi serius sayang nieh...)



nie family saya...i love them...sebab dorang jer tempat saya susah dan senang..mereka jiwa saya...






ok..done...!!tq...

jom la kawan2 join sekali!!!

Monday, May 9, 2011

~biler boleyh dapat benda gini? ^__^?~


well2..aku selalu berangan nak memiliki benda2 alah nie...tapi....i know lah..itu cume mimpi...x mungkin dpat dalam waktu terdekat coz aku nie STUDENT lagi yer..duti pt tu untuk blajar...bukan berJOLI yer cik RIEN......

BLACKBERRY!!
UOHHHH..SANGAT CANTIK!!sebab warne putih!!!!geramnyer!!!! ary tu tengok kat kedai...bold punyer RM1600....x sanggup aku nak beli....(sebab memang x mampu..memang la cakap cam tu ^__^)



ary tu aku tgk kat mane ntah...huhu....cantik giler!!



taraaaa!!!nie lagi lah aku x mampu....
(errrr...boleyh x..wat hantaran kahwin mintak kete nie???)

cik rien: sejak biler aku minat kaler putih nie?????


and

DARLING!!BILER I BOLEYH DAPAT PRESENT YANG U NAK BAGI TU???I DA LAME TUNGGU!!!

Sunday, May 8, 2011

~nth kenape rase bosan itu bertandang~




bosan???kenape eh???
bosan dengan hidup macam nie...yeah...berpura-pura macam nyer aku ader hubungan lagi dengan si dia..yeah...
aku x nak memburuk kan dier...sebab dier brade di hati aku...im just nak cakap....beri aku mase...
  aku bosan...
aku penat...

baru hari ini aku mendesak untuk yang kebrape kali mungkin..dan baru hari ini
dier memberi jawapan kepade soalan yang aku nanti2 kan selama 7 bulan mungkin....7 bulan..cukup lame bukan....kenapa lah aku boleyh bersabar dengan situasi sekarang nie...
sampai aku rase terlalu penat...yes...aku sayangkan dier lagi...tapi rase cm x nak teruskan....sebab aku SERIK!!..
dier x tau..hati aku sakit...
kalu dier bagtau sebab nyer..aku ley paham....aku bukan nyer x boleyh pham langsung...
kadang2 aku pikr...aku memang x sesuai untuk dier..sebab aku rase...aku nie just seorang yang membosankan..aku rase mcam tu...kesian kat dier kan???aku just nak menggembirakan org yang aku sayang...aku nak memberi kebahagiaan kat dier...hmm...aku rase kadang2 aku nie just x bergune langsung....


serius..aku memang sayang dier....cume aku SERIK...
beri aku MASA..

yang pasti..masa yang menentukan segale nyer..




Friday, May 6, 2011

~x sabar nyer~


selamat malam semua..hehe..skunk nie aku x sabar2 nak tunggu 19 may nie...tak pun 19 mei dan ke atas la...coz...tadaaaa...
x sabar nak tengok citer kat bawah nie(sajer jer x malas nak tulis tajuk..panjang sngat..wahaha..)
mak aku pun suke tgk citer nie...rasenyer dah bertahun tunggu citer nie lepas tengok citer



skunk...nak tengok plak citer yang ke 4 plak...^___^

kat malaysia...19 mey da kuar...



tapi sayang sangat....

orlando bloom a.k.a will turner x derk plak dalam citer nie...ermmm..

dan semua org pasti tahu kan keira nightley nie da x derk...oppss..luper la ape name dier dalam filem nie....


dan digantikan dengan

penelope cruz.!!

cakap2:harapnyer...filem nie lagi mantap!!...