----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Sunday, June 26, 2011

~kawan sampai mati~



salam...semalam selesai proses quit aku dari uitm...ssedih biler aku xlagi menjdi warge uitm...sedangkan aku sangat sayangkan uitm...huhu..tapi yerlah..aku da wat keputusan...mungkin ini memang rezeki aku kat nursing...well...sape tau...Allah jer yang tau...
aku x sempat nak lunch ngn kawan2 aku....aku x sempat....sebab mak aku datang awal sangat...
sedihnyer....aku x tunjuk pun aku sedih...nanti lagi teruk jadinyer....tinggalkan kawan2 aku ...kawan2 ketika aku senang dan susah...
aku x pasti kalau aku still dapat kawan cam dorg lagi nanti...
aku mohon padaNya...aku dapt kawan2 yang cam dorg...x merosakkan aku,....tapi membina...tu doa aku lah.....
korg jangan sedih2 yer azu..lala..atie..zzaza...k.fad








blok tempat aku


time nie sem 1...



merayau kat gunung lang






















kawan2 class plak kat bawah nie







Wednesday, June 22, 2011

~aku rase keputusan aku betul~

 

salam

well..dalam post aku yang lepas..

aku ader cakap yang aku dapat tawaran SPA

isnin tu aku memang keliru..then selase tu aku pk…yang aku dah buat keputusan…

aku call mak..aku call ayah

aku tanye dorg…pendapat dorg…dorang yakin ker aku mampu buat…dorg yakin ker dengan naluri dorg sbg seorg ayah dan seorg ibu…

sanggup x berjauhan dengan aku…

perak-----> jb !!!Sad smile

jauh tu beb…

aku yang skunk nie duk kat seri iskandar,perak n my home kat sungkai perak pun..tiap2 minggu kalu boleyh aku nak balk..inikan kat jb tuh!!…OMG!!

untuk ur information..aku dapat nursing kat kolej sains kesihatan bersekutu jhor bahru..

daftarnyer…1 julai nie…

semalam aku da tanye penadapat ramai org…aku tanye cikgu sekolah aku…aku tanye maksu aku….kazen aku yang nurse tu..encik azome@ m.a kat unit kesihatan uitm tuh..memang agak2 baek dgn die..sebelum dier mengecewakan kami yang amek pbsm+sekelas dgn dier….(dier kate nak masuk class kitaorg utk koko..tapi org len yang masuk…so…kami merajuk!!!)

aku tanye my kauselor…lec bel aku untuk sem 1…(dier chinese..tapi dier suoh pergi…)

n of course la my roomate kesayangn….tapi…MEMANG DORG X BG PERGI!!

aku amek da borg quit…borg stop ptptn(mak aih…..halalkan jer lah rm7.5k tuh….hukhukhuk)

tapi aku x hantar lagi..aku harap aku dah buat keputusan yang betul…

secare ikhlas hatinyer….aku cintakan uitm…

sebab uitm…aku dapat kawan yang sebaek sekarang….sebab uitm….aku masih berdiri teguh di dunia ini..sebb uitm….aku mendapat peluang untuk bljar di sini..

thanks to ALLAH..sebab ENGKAU beri hambamu yang hina ini peluang untuk mengecapi kebahagiaan di sini…walaupun sekejap…aku rase sangat bersyukur….

aku besyukur sebab aku dapat merase beljar dan berjumpe dengan kawan2 yang terbaek,,,and paling penting aku dapat belajar dengan lec2 yang bes sangat..UiTM di hatiku

(sedih nie…Sad smile )

Monday, June 20, 2011

~bile x dapat sedih...biler da dapat pun sedih~



assalamaulaikum...
ary nie 2 class aku cancel...
satu malam..
satu petang..
bgun2 tido tadi
tgok kat hp ader 4 miscall..1 msg

miscall from mum..
n msg from my dad..

nak tau x pasal ape????
before that aku memang x sangke aku dapat..sebab da lame dah tggu surat..memang terkejut...x sangke aku dapat..hahah







Sunday, June 19, 2011

~saya sayang ayah~

 

assalamualaikum…

sempena hari bapa nie..aku nak citer pasal bapak aku..

well..aku sayang sangat ayah aku nie…

mase kecik2 ary tuh(I mean dulu lah)

sampaii pernah aku rase..aku sayang ayah aku lebih dari mak aku..yes..itu adalah kebenarannyer…

tapi…aku pun x boleyh hidup tanpe mak aku..sebab dier adelah segalanyer..kirenyer aku lebih manje ngn ayah lah…

cume biler dah besar ckit..ustaz cakap kite kena sayang mak kite 3 kali ganda dari ayah kite..so..aku pun x boleyh la nak lebihkan ayah aku sangat kan……

kenangan ayah aku..

dier x pernah naek tangan kat anak2 dier….ayah x pernah pukul dengan tali pinggang..marah2 ayah pun dier just marah ngn mulut jer…aku rase bertuah dalam bab2 tuh…..ayah aku sporting skit..tapi jgn lebih2…

ayah pesan kat aku…jangan kiter yang lebih2 kat lelaki..biar lelaki yang cari kite..hehehe(malu lah biler ayah ckap cam tuh)

ayah…cakap jer ape yang kami nak….boleh jer jawapan nyer…cume dapat x dapat jer..hehe…

ingat mase kecik2…aku mintak kat ayah…layang2….bangun2 pagi..aku x sangka…layang2 aku dah siap…seronoknyer time tuh…x sangka ayah wat layang2 tu tuk aku…

pernah jugak…aku balik dari tadika…rumah dah dekat…boleyh jalan kaki jer…tapi aku gatal nak naek bas jugak..haha..driver bas tuh plak x tau aku dah pindah rumah….so…dier hantar aku kat rumah lame…..aku ingat lagi…merata ayah aku cari aku…hehe..nakal sangat kot…

aku tau dier sayang aku….

aku plak terlampau sayangkan dier…kalu aku nak citer

ape yang dier dah korbankan tuk aku…terlampau banyak ssangt…

air mate aku pun nak menitik dah nie…hehe..

walaupun skunk nie aku n dier dah rengangg sikit pasal org laen..tapi aku tetapkan sayang kan dier…

kepada org tuh..kalu terbace nie…aku memang x ske berkongsi ayah…peduli lah kalu nak tumpang ker…ape ker…ayah aku tetap ayah aku….jangan melampaui batasan…(aku tujukan khas tuk seseorang….seorang jer tau….!!!korg yang x makan cili jangan tacing plak..hehe)

ayah….kakak sayang ayah sangat..sepertimana kakak sayangkan mak…

terima kasih atas semua kasih sayang…pengorbanan dan segalanyer selama ini….ayah x kan pernah boleyh digantikann dengan org laen…sebab ayah adalah ayah kepada nazrien fatihah dan muhammad nazril muaz sahaja…

kakak x kan pernah sia2 kan ayah n mak….sampai hujung nyawa kakak….kakak sayangkan ayah…..kakak janji….sampai hujung nyawa kakak…kakak akan jage ayah n mak baek2…

 

with love..

nazrien

Saturday, June 18, 2011

~manual punyer pasalll!!~



assalamulaikum....good morning.....happy saturday

^__^

semalam g ipoh...
kuar dari uitm pukul 1....driver plak x lepas kuar coz lelaki kena semyang jumaat plak..
aku jadi bidan terjun drive kete manual!!!
what????

manual!!!!!

sumpah!!! dah setaun x drive manual!!!hahaha
redah jer lah kan menunggu kawan kepada kawan aku tuh siap solat jumaat...perhh..kawan2 aku sume mengucap panjang..haha...nasib lah kan
besh jugak la drive sampai bape kali mati kat tgh jalan...hahaha

lagipun aku ader urusan kat sane..aku g cari bank yang x derk kat seri iskandar nie...aku tanam duit aku kat sane...elakkan pembaziran kan...kawan2 aku plak x abes2 shopping.....haha


pukul 8 suku aku sampai uitm seri iskandar...then mandi2..terus g dewan sri iskandar(DSI)..HAHA..pukul 11...abes program..eh2..lupe nak cakap..aku ader program ldk..latihan dalam kumpulan...
penat sangat...

tuh jer aku nak citer nie..
bye!!
wlaupun aku ader kawan2...keluarge..aku still sunyi...

Tuesday, June 14, 2011

~dari ipoh..aku merayap ker selatan plak~~



semalam aku ader tulis entry



...then pas abes tgk citer kl gangster...
aku merayap ker sungkai plak...(padahal rumah aku tuh..haha)
bawak kawan2 sekali...

actually nak amek laptop jer..tapi alang2 tuh aku baawak dorang g mandi sekli...
mandi kat





then dalam kul 11.30 pagi terus balik..anyway..penat jugak lah nak drive viva elite selaju 130km/h....haha..abes gegar satu badan..hehe..

last but not least...syokkkk...

Monday, June 13, 2011

~ipoh mari!!~



salam semua....huhu..last saturday...aku n kawan2 g ipoh..yeawwww....haha..mentang2 lah kan duit pt da ader...hahaha


nak pakai kasut nie...(terpakse melupakan heels...sebab nak shopping)

posing dulu ngan kucing..haha













x lupe jugak kl gangster!!

hahaha...

anyway..terjumpa seorang blogger...
nie kat jj ipoh...
minie
a.k.a

tapi segan laj nk tegur coz aku nie memg penyegan...hahaha...
x per2 laen kali jumpe aku tegur lah..aku malu2 kucing la... ^__^

ok lah ader class nie..nanti ade mase aku update aku gi mane lepas g ipoh.. ^__^

Thursday, June 9, 2011

~da tukar selera ka?????~



da tukar selera ka???
no....ini bukan selera nak makan...ini selera yang laen...hehehe..

nothing lah...bukan selera ape pun..cume giler2 jer nak tukar relationship single to open relationship kat fb..tapi di private kan.........aahhhh..no....bukan dengan SI...but with someone else.... :P
 SI mane lah nak kan relationship dengan aku kan???haha....semua pasal dier pun x boleyh ader dalam blog..haha

anyway its ok its orait...nevermind...

Monday, June 6, 2011

~sorry saya dah gila!!~



salam..aku da gila ok!!........saya x tau kenape...aku(tukar nick name) da giler lah!!! aku benci gilar kat ko tau x???? kenapa ar.....aku rase kecewa giler kat ko tau x..permintaan aku yang kecik nie pun..ko pun x boleyh nak tolong tunaikan untuk aku...pelik kenapa aku sayang ko sedangkan ko x derk rase ape2 pun...maksud aku kau x rase ape yang aku rase...ok..bye

mungkin ko sayang aku kot ^__^......cube sedapkan perassaan...hahahaha

Sunday, June 5, 2011

~vivaz la sangat kan~



hai2....
 
 
 morning semua and assalamualaikum!!!
pagi yang indah kan!!!
well..petang nie ade plan tau..tapi x sure la jadi ker x??? ^__^

 anyway jom sembang pasal semalam....

 semalam g lunch ngn family besar kat tg malim...
love love love sangat...
 haha...
 
then g kedai hp...cadangnyer nak baiki hp yang ader prob...keypad x berfungsi
lcd dier rosak....


sayang kot hp nie..tapi da bape kali dah rosak...masuk jer sem baru rosak...bulan 1 ary tu pun da rosak..ish2.....(mengade betul lah hp nie)

tnye kedai ganti semua kerosakan tu dalam RM180!!!!
 
uishhh...mahal gak tuh..then dier kate mungkin akan rosak ag...huhu..macam buang duit la plak kan....hmmmm...
so..mak and ayah suoh beli baru...nie yang x syok dgr nie...duit kan..haha...beli lah jugak...my mum yang belikan dulu!!! but!!! i have to replace the money!!!!!!!!!

mum!!!
free x boleyh ker????
 
 
 my new vivazzzzzzzzzzzz!!!

^__^

no way!! pink lagi...aku nk putih..tapi x derk..hitam plak da abes...well..pink pun pink la kan....


actually aku memang berkenan kat

bukan ape..nak berlagak jugak cube nak pkai BLACKBERRY kan???tapi x mampu..hahaha..berkenan kat E71 nie...tapi nak di bandingkan harge ngn vivaz lebih kurang jer....


bessarkan eh...




okeyh..tu jer info tuk vivazzz....tq!!

Friday, June 3, 2011

~love love love~


im home
my d skunk ader kat KPM Seri Iskandar..
aku plak kat kena balik rumah...ader benda yang kena amek..
bape ary lalu..aku stress giler2 kot...about studies..about him...about family..

pengurusan fakulti aku yang berterabur....
sangat mengecewakan aku...
aku dah bertukar class...subject makin tough kot..huhu..
minggu yang stress..
SANGAT MEMERLUKAN PERHATIAN dier...

biler dah stress..semua aku pikir...aku rase aku perlukan dier tapi dier plak busy...
argghh..i need him

but he dont get it..

sampai aku pkir aku nak blah dari hidup dier...yes i did...but i really2 cant do this..
benda nie  x lame pun x sampai sehari pon..i need him and he did the same...aku mula back to normal...and aku betul2 sedar yang aku x boleyh buat cam nie...aku mula rindukan dier...and we back to normal....
my dear SI...
it hard to forget u....but sometime u hurt me...then i feel  i was so lonely...
but then....u know..how i miss u n how i love u...