x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Monday, February 28, 2011

~we heart it~



~we heart it~

FESKO!!!

 

HARI sabtu hari tu….UiTM ader anjurkan FESKO….(FESTIVAL KOLEJ)….SO…aku join jadi ujk….syok!!…aku jage bahagian kempen derma darah at teratai..

P1100780

 

P1100755

 

P1100687

ajk

P1100689

borg nak derma darah

P1100690

saringan pertama

P1100748

haha..abang nie cover macho… Smile with tongue out

P1100772

nurse from hospital raja permaisuri bainun, ipoh

P1100774

P1100775

bergambar kenangan ngn pihak hospital dan ajk

~ini game favourite aku~


nie la game yang aku salalu maaen nie...haha.....sampai rase cam nak muntah.....yela..nak maen game2 power cam dota tu..aku x reti...haha....
roomate aku pun da giler maen game nie...haha..

`mintak maaf~

petang2 nie line wifi x bape busy..boleyh la online kejap sambil layan game zombie..haha.....so..aku siyes memang da lame x bw....atas sebab2 tertentu....termasuklah lah wifi yang begini laju...hahaha...so..nanti bile aku da free sikit boleyh la  aku bw balik......hmm..next week aku ader test CTU 151..so..doakan aku yer...hehe...minggu nie plak aku ader test BBM 110...tapi tarikhnya blom lagi ditetapkan...surprise katenyer..hahaha...ok.....take care semua.....taddaaaa!!

Wednesday, February 23, 2011

~akhirnya~

salam semua...masalah sakit perut akhirnya semakin berkurangan..alhamdullilah... :)   akhirnya malam tadi da berakhir sudah mock meeting..syabas semua group aku....

Tuesday, February 22, 2011

~MOCK MEETING~



NO..no..no....yer malam nie aku akan ader assignment group....yang dipanggil MoCK mEEting....
for subject OFFICE ADMINISTRATION 2...




SO...HOPE OUR GROUP BERJAYA DALAM ASSIGNMENT NIE....


ARY NIE AKU X G CLASS....AKU DAPAT MC....KORG TAU KUL 1 PAGI AKU TERJAGA COZ SAKIT PERUT.....HUHU...TAK LEYH TIDO AKU....KUL 8 PAGI TERUS G UK(UNIT KESIHATAN).....

NIE BUKAN UBAT AKU OK..AKU AMEK KAT GOOGLE




aku rase teruk sangat..skunk nie pun aku terpaksa pergi discussion group for mock meeting malam nie..terpaksa la tahan perut aku tuh...huhuhu..pastu terpaksa nak menunggu 2 org nie..lambat betul...aku geram betul kalu menunggu org nie..aku yang tgh tahan sakit nie boleyh datang...x kan dorg x boleyh datang plak...geram2.....
hope perut aku x meragam langsung malam nie....
tq..

oh ya....nak pergi mengundi tuk mpp baru plak..


Sunday, February 20, 2011

~ape kehel lah ni???~

ape kehel lah aku nie...huhu..sangat lah pelik kot....blog nie da jadi macam tumblr da kot...hahaha..suke atie jer aku nak tukar2 nie...takpelah,...janji aku happy... :)

~important~











Friday, February 18, 2011

~nasi lemak punyer pasal~

morning and salam.....huhu....aku skunk nie tgh sakit perut nie....apasal????sebab semalam kul 10malam...aku makan nasi lemak yang aku beli petang semalam..haha...padan muka kau......


tapi nasi lemak yang aku beli tu nasi lemak ayam...tapi bila bukak...nasi lemak pedal campur hati...ish2.......tape la......ayam jugak....

Thursday, February 17, 2011

~hampir-hampir nak tercampak kat divider jalan~

 

 

salam semua…aku nak cerita pasal kisah semalam..

last monday…kitaorg plan la nak ikut my dear roomate (ATIE)with her classmate too…pi jalan2 kat FELDA RESIDENCE HOT SPRING SG KLAH…..before that…..dorg ader class pagi tu…..so rancang around 12 tu da ciap….my dear roomate LALA…ajak skali her bf…..ZAZA plak bawak FITRI…..then kitaorg ajak our senior EM(estate management)…AIDIL…our roomate AZU x ley nak join..so…5 roomate dari 6 roomate jer la ikut…

disebabkan bf LALA study kat IKM LUMUT…so….dier da bertolak dari sane around 11a.m….so sampai UiTM around 12….seperti yang dirancang…..

then…tibe2….AKIP call aku…(akip is my ATIE’S classmate)….suruh turun belakang guard around 1 p.m…coz dorg x abes class ag…erghhh…

memang geram jugak lah…..then…aku,ZAZA,LALA,AIDIL,FITRI turun bawah dulu coz HAFIZ da sampai…..(HAFIZ IS LALA’S)….bayangkan guys….kena tggu kat luar tu……pkul 12 pm!!ergh…lame giler…..dorg around 12.30 p.m baru ciap……kete x amek ag….kesian giler kat kami yang kena tggu awal nie….

around 2 maybe…naek kete pi isi minyak dulu……FITRI drive…..dalam kete tu ader aku,ATIE,UNA,ZAZA…..HAFIZ naek kete dier….with LALA N AIDIL…(AIDIL IS HAFIZ’S friend too..)

campur classmate ATIE…semua dalam 7 buah kereta!!!!

tunggu da dekat half and hour jugak lah….huhu…..then gerak…..bese lah lelaki….maen drift plak kan..haha…

then ader 2 kete tersekat kat trafik…then lost plak tu…oh no…berhenti plak….tguu lagi…then dorg decide jumpe kat tol SIMPANG PULAI jer…..

lame giler ah tunggu….

then cakap kat LALA….ko pergi dulu lah gitu…UNA tau jalan….

dekat 3.30 p.m baru dorg sampai….1 kete tu meluncur laju….brek mengejut…aku da la kete belakang skali….then aku n ATIE..kat luar plak tu….betul2 berjenti depan kitaorg…..lucky…aku masih hidup….erghh…dorg nie betul2 giler…then…gerak….

sampai jer hot spring..aku tukat kete…..amek DSLR..

 

bayar tiket..then masuk….classmate ATIE pi la mandi dul…kitaorg p tengok villa dulu…nak promote sebenarnye kalu dorg nak wat reunion……huhu……

IMG_2059

kami diberi penerangan oleh workers kat sini pasal villa kat sini..

IMG_2050

dalam villa

IMG_2061

 

 

 

 

lala dan hafiz

IMG_2062

zaza,atie n aku

 

IMG_2076

aidi..atie..aku..lala..hafiz..duduk merasa kemewahan villa..hehe

IMG_2052

jakuzi…dalam villa

IMG_2068

IMG_2078

 

 

 

 

 

melangkah masuk ke dalam hot spring

 

IMG_2080

merebus telur

IMG_2087

di belakang kolam air gunung

IMG_2089

P1100537

P1100547

 

IMG_2105

khusuk giler Una mencari lagu

P1100569

classmate atie

IMG_2125

IMG_2126

IMG_2132

ijat

 

IMG_2134

our driver..fitri

IMG_2168

kat guard Uitm da….

IMG_2171

tepat kul 7.50 petang kami bertolak….

fitri drive laju giler..kul 9.05 malam sampai Uitm da..

well…enjoy giler!!walaupun mase perjalanan tu banyak kali checkpoint~…

Tuesday, February 15, 2011

~salam maulidur rasul~

hari ini da 15 FEBRUARY 2011.......bersempena hari maulidur rasul...so...
salam maulidur rasul kepada semua umat islam.....:)


esok aper plan yer...hmmmm

eh22....jap....SEBELUM TU....jom la pi kat satu page nie......   iMAD

Sunday, February 13, 2011

~JOM JOIN KEMPEN~



ARY NI DA 13 FEBRUARY...ESOK DA 14 FEBRUARY...WELL...UMUM TAU YANG ESOK VALENTINE DAY...BUT!!...DONT CELEBRATE!!

 SO...aku join this kempen!!....untuk support kempen nie....serius..memang x pernah sambut....x kisah pun x dapat bunga or ape2 jer yang sinonim dengaN valentine nie..sebab kat rumah aku banyak pokok bunga...bunga ape korg nak...orkid....rose...bunga kertas....sume ader....datang jer mintak kat rumah aku tu..hehe..
so KESIMPULANNYA....

 

"SAYA SAYANG SAUDARA SEISLAM SAYA,SAYA CINTA RASULULLAH DAN SAYA TAK AKAN SAMBUT VALENTINE DAY"
 
kempen ini di anjurkan oleh AL HAKIM .... jom join dengAN CLICK sini
 
 15 FEBRUARY PLAK MAULIDUR RASUL...
WELL...JANGAN SAMBUT VALENTINE OK???
TQ... :)

Saturday, February 12, 2011

~trying to be strong~

uh...uh..ape khabar semua???sihat ker semua???huhu...ye..ye..aku skunk bukanlah berada di rumah......sambil menikmati kelajuan wifi streamyx....tetapi aku berada di HOSTEL!!yer hostel.....ANGGERIK 2.....KOLEJ CEMPAKA SARI yer...kat mane tu???kat UiTM la......memang laju gila wifi...macam siput kot...hahaha...eh..eh.....siput laju ker???haha...



macam maner hari ini....??
erm..sabtu yang membosankan lah....
dengan dorg nie skejap nak berjalan..sekejap ajak pi lumut...sekejap ajak pi penang...ape lah....cakap jer..tapi kete x booking....mane ader free da kot...kena la booking awal2...lebih2 lagi skunk ni weekend kan...

erm....kisah aku plak..erm....not la happy pon.....
NAZRIEN!!....PLEASE WAKE UP!!!
pleaseeee tolong lah sedar diri tu....please yer..
cermin diri tu........

org da tak mahu.....jangan la berharap.....
im trying bebeh!!!
tolong bagi saya semangat!!!
nazrien boleyh!!
maaf lah...saya kenal awak untuk jatuh cinta dengan awak..boleyh x awak fikir.....macam mane saya nak anggap awak sebagai kawan??
sedangkan saya sayang awak..haha....x mungkin lah...
ok2....skunk nie...ape yang penting is.....
aku kena happy...
yer....
remind my self.....x perlu jumpa...
x perlu buat ape2 pun...
because im not ur gf anymore....
ok...aku sedar tu...
tolong la..jangan msg aku lagi....tolong la..
hati aku sangat sakit..
sedeyhnyer.....sape2 nak bg aku tisu????
x pe lah...baju pun boleyh jadi..haha
ape yang aku rase skunk sangat teruk..hmmmm...
x per lah....name pon hidup kan.....hidup x semestinya bahagia....
adakalanya hidup boleyh jadi derita...
tapi semua tu mungkin ader hikmahnya(CUBA MUHASABAH DIRI...:P)
tibe2 aku teringat satu ayat ini....kita sebagai hambaNYA...tidak lari dari dugaan..dan dugaan itu diberi selaku dengan kemampuan kita...
maknenya....dugaan yang datang tu....ALLAH beri...sebab dier tau kite boleyh hadapinya....KITA HAMBANYA KUAT BUKAN....
ok jugak aku muhasabah diri nie...(time nie aku da rase ok skit..:))