x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Monday, January 31, 2011

~sape nak resipi????~

kite ader blogger terbaru!!

puan nie baru jer wat blog nie...tuk mengisi mase lapang n berkongsi2 resipi....

so..jom same2 kte support blogger baru ini!!!





~vc datang kampus aku~

haha..aku ketinggalan zaman lah kot....da nak dekat seminggu baru aku nak wat pos nie..haha..well....kecoh sekejap bile my pengarah kampus bgtau vc nak datang kampus....mula2 kata nak datang 29 january 2011....ramai students yang x setuju coz ramai yang nak balik untuk cuti mid sem....pastu....ditukarkan plak kepada 28 january...classs pada jumaat dicancelkan dan perlu di ganti......wahh..ramai yang nak balik hari khamis tu...sampai aku pun nak terikut2.....then........



petang rabu tu!!!
pejabat kolej wat announce...bgtau vc nak datang petang khamis....



haha...kepada sape yang balik khamis tu memang rugi ar...ponteng class la nampknyer...



budak2 AD..buat kan special tuk vc nie...kebetulan plak bday dier time tu...
x dapat la nak ber gambar ngan dier...
memperkenalkan..roomate2 ku....dunia akhirat..hehehe

wow..ngan timbalan pengarah HEP..bangga tuh.....coz ramai yang berebut kot..nak jadi bini dier....(perasan jer)

posing2 ok....then kite rebut sticker plak!! :)

~kawan2 ku....~

ohh.yer..lupe nak bagtau yang kawan2 kite ary tu pujuk kite pasal sedeyh nyer aku....hehehe.before balik ke rumah last friday ary tu....kitaorg da sampai medan gopeng around 5 pm....tiket bas plak pukul 7 suku...so..kwan2 ajak gi makan!!!jeng jeng...makan di mana???makan di SECRET RECIPE!!..HAHA..shhhh....jangan bgtau emak kite ok???!!haha...




azu n una....(my roomate)

this is atie.....roomate jugak!!



time nie..masing2 da kenyang!!
da...jom balik.....aku nak tertinggal bas da..huhu

Thursday, January 27, 2011

~sedeyh nyer aku~

salam....aku nak bagitau yang aku sedeyh nie....!!sebab.....ary nie bday adik aku!!!esok aku nak balik...tpi dorg da sambut da petang tadi....!!....huhu....ayah beli secret recipe ag kat dier.....nape x tunggu aku??????

Wednesday, January 26, 2011

~pehal nak jadi nie??~

da la time minggu pertama line maxis wat hal...skunk pon da bpe hari wat hal.....aishhhh....macam ner nie...hp nie pon da bpe hari x charge..yela..hp pon x gune sangat....erm....agak2....nak kena tukar no x???erm....nape benda nie ley jdi kat uitm jer????well..ramai yang kate...sebab ader gelombang tldm....mungkin...sebab ader tiang benda ape ntah dekat ngn kolej cemara tu....lagipon..tldm dekat jer ngn uitm nie...mungkin~

~cepat-cepat!!!~

yeay!!!....cepat-cepat lah masse berlalu..x sabarnya nak tggu jumaat nie...nak tggu cuti mid sem!!!haha.....tapi kalu nak ikutkan kate hati,,nak jer aku balik esok..coz klas da takde da ary jumaat tu...SEBAB.......VICE CAUNCELOR UiTM nak datng melawt kami!!tpi aku x tau plak yang org terpilih jer wajib datang....kalu aku tau..x derk la aku nak bg name kat pejabat kolej..hehehe..tapi x pe lah..bfast dapat free..maybe lunch pon dapat free..huhuhu.....sticker xtvt pon dapat juga.....

bye..hAve a nice day

Sunday, January 23, 2011

akhirnya….ldk sudah abes

salam semua……hahaha..akhirnye…ldk untuk modul 2 da abes dengan jaya nya..hahaha…ape yang aku nak kongsi kat cnie….ldk nie dapat wat aku dapat ramai kawan baru…tukar2 idea….dan sebagainya….cara berkomunikasi yang betul….kerjasama……dan laen2……walaupun sesi ceramah agak membosankan…tpi….semua tu da jadi…aku pon siap bawak masuk buku lagi…

sambil2 dengar…..

hohoh….pic ambik dari mr google…

sebenarnyer mp3 aku warne pink…

ok2….hari ini plak..kitaorg dibagikan dengn beberapa kumpulan…

well….aku kan suke tgk muke asyraf muslim….perghh…ader student muke sebijk macam dier……

tapi yang besyer…..ader student muke iras2 my ex boyfriend….hahaha….rindu plak pada die..hahaha…kul 4.30 petang da abes da….anyway..enjoy jugak this program……

Tuesday, January 18, 2011

~ldk...ldk....ldk~

jeng2.....
weekend nie aku ader ldk(latihan dalam kumpulan)

PROGRAM PEMBANGUNAN & KEPIMPINAN PELAJAR MODUL 2 DIPLOMA SIRI 2 SESI JANUARI - APRIL 2011 PADA 21 - 22 JANUARI 2011

untuk UiTM Perak saje tau...

so sape2 yang nak maklumat lanjut...sila klick ini

 NAZRIEN FATIHAH BINTI MOHAMAD NAZARI 
part 2
OM114
 P
group 4
latihan ldk di AC013(Fakulti Perakaunan (Bilik-Bilik Kuliah - Cth : AC006))
ceramah ldk di DK UTAMA(Dewan Kuliah Utama Blok Akademik Baru )

Monday, January 17, 2011

~ni plak from pidah~

 
 
 
first impression pasal ko
= sal dye cam x ske ak????hee~

first time jumpe
= mase form 3
...
best memory dgn ko
= stiap kali kte lepak sme2 wt jhat...hehehehe:)

3perkara aku x lupa pasal ko
1) spotcheck d bulan pose!!!!:p
2) tyme ak cpt gle2 mara(hempas2 pintu)ko usik ak sket jep,tp ak tacing leby...ahaks
3) sore ko yg tomey 2...:)

...nama gelaran aku tuk ko
= doraemon

best word gambarkan ko
= cute!cam doraeman...ahahaha...

aku nk ko jadi aku punye
=kawan dunia akhirat

lagu tuk ko
=shabat selamanya_padi:)

~i love them~

this post is from my fren....aripah..to me...



first impression pasal ko
= comel nye ank cgu rosnani ni..sebijik cm mak dia (aku igt ko ank dia)

first time jumpe
= mase form 1
...
best memory dgn ko
= dgr dia nnyi lagu doraemon

3perkara aku x lupa pasal ko
1)suara doraemon dia yg kiut lah
2)biler dia bengang pastu pgl aku GIANT
3)kalo dia marah aku rase nk tergelak

...nama gelaran aku tuk ko
= doraemon

best word gambarkan ko
= gedik

aku nk ko jadi aku punye
=kawan dunia akhirat

lagu tuk ko
= semua tentang kita

~tumblr.....tumblr...tumblr....~






ape tu TUMBLR eh????x bpe paham la....

sebab my fren...zaza...ajak sekali sign up tumblr..tapi x paham la....huhu...erm......kena explore nie...jom2...

~masih ada lagi sayang~

...ape sebenarnye yang berlaku dgn aku ni,..aku pun x paham la sebenarnyer....dan aku x paham kenapa aku masih bertahan sehingga sekarang.....aku pun x paham macam mane aku hadapi semua nie dengan perasaan yang brcampur baur...aku memang x paham...tolong la aku...macam nyer rase cam x derk perasaan jer..hari2 yang aku lalui mcm kosong jer..aku x tau la ape hbgn aku skunk nie........x derk kesudahan.....tolong lah biarkan jiwa aku tenang.......bile ditanye...mane ade..mane ader....haiiii........ntah la....yang penting...aku x tau ape perasaan aku skunk....perluker aku kekalkan sayang aku demi org yang macm x derk aper2 perasaan..sedangkan dier pernah ucapkan kata sayang dan rindu.....???


nazrien

Thursday, January 13, 2011

~aku naz~

batuk yang semakin teruk.....+ badan start panas....

~kesian kat students~

hari ini sebagai seorang student.....melayang la lagi RM 70..kenapa????sebab menyempurnakan tugas sebagai seorg pelajar dengan beli buku......
dulu post yang lepas aku ada mention yang aku kena beli buku BUSINESS ESSENTIAL 7TH EDITION...
untuk subjek OMT 115....
INTRODUCTION TO BUSINESS...

 

tapi sekarang nie..da gune latest edition....8th edition....
seperti gambar dibawah......
(pic kecik jer..)




tapi....yang menjadi satu beban kepada sesetengah student..is harga buku yang dibeli di BOOK GARDEN,UITM....
adalah sangat luar biasa.....
berbanding buku yang dijual di FAKULTI BUSINESS....
berbeza dalam kurang RM5-10...dan mungkin lebih.....
bgi student yg anak org kaya tu..memang la x kisah pun...tapi yang student yang berasal dari golongan sederhana dan miskin????
macam yang kawan2 aku beli kat BOOK GARDEN...buku ini berharga RM80....
RM10 sangat berharga bukan????






Wednesday, January 12, 2011

~saper darah AB??????~

sambung yang semalam tuh....sebab x dapat wifi kan....hehe......

darah AB....

Bermaksud
-
-
-
  • cerdas
  • bijak membuat keputusan
  • relevan
  • rasional dlam masalah kewangan
  • meningkatkan mutu diri
  • melakukan aktiviti2 baharu
  • MEnghargai diri sendiri
  • berusaha menjadi sempurna dari pelbagai segi
  • cool
  • suka berdiam diri
  • memendam rasa
  • ramai yang meminati kamu tetapi takut untuk mendekati
  • kuat cemburu!!
  • sikap sayang yang menEbal apabila mencintai.....
ha...tu jer yang aku dapat tau mengenai maksud darah jenis AB....
SHARING IS LOVING RITE???!!

Tuesday, January 11, 2011

~esok ader derma darah!~

hallloooooo.....esok ader kempen menderma darah kat UiTM PERAK nie...kat foyer fspu...jom2 kite same2 memeriahkan suasana...sambil menderma kepada yang memerlukan.......aku tak tau r ag nak derma ke x..coz ary tu aku derma da pengsan da...hahaha......

sape yang darah dier jenis AB??????
ha....same la  ngan aku!!!....geng2...hehe

Sunday, January 9, 2011

~sedeyh betol~

sedeyh la x dapat tgk....dgr kat hotfm jer lah....
maklumlah.....org perantauan.....
:)



Friday, January 7, 2011

~besh2 lagu nie~

 GRENADE BY BRUNO MARS





Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Tuesday, January 4, 2011

~asal semua jadi kelam kabut nie???~

helloo2 guys girls..haha..setelah 2 hari menjadi student part 2....ary nie aku baru jer masuk 1 class....iaitu BEL260...what!!..erghhh....manyak geram!!..asal???sebab jadual semua kat fakulti baru yang x siap ag..fakulti lama plak da bg kat budak2 kos laen...wah2....memang banyak la class ganti nanti....ary nie pun class kat bangunan CS....aiyooo...asal semua klam kabut nie???

Monday, January 3, 2011

~ary nie tade class~

yuhhhhuuuuuu!!!!haha..bangun punyer la awal.....tapi last2 dtg fakulti...menunggu punyer lama..jadual tade..so...kordinator kate esok class!!.line maxis plak tade...kejap ader kejap tade...hahaha...rindu plak pada yang merindu!!yekeer??haha