x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Saturday, April 21, 2012


salam..minggu nie betul2 mencabar aku,,
aku praktikal di HOSPITAL SULTAN ISMAIL JOHOR BAHRU
aku baru first time masuk sana...
so macam org blur skit ah..
sebelum nie aku praktikal kat HOSPITAL SULTANAH AMINAH JOHOR BAHRU..
well aku x nafikan HSI memang canggih semua bes...peralatan boleyh dikatakan cukup..i guess..
doktor plak pakai lappy buat report bagai...haha..bagus..tapi biasalah kerja ngn manusia nie banyak karenahnya...
x campur ngn staff nurse lagi..ngn patient ngan waris...well..
aku try bersabar...bagi aku seronok bile dapat tolong patient..\
tapi aku mintak maaf kalau aku x sempat layan patient..contoh nyer macam nak tukar pampers or whatever lagi lah..
aku busy...patient plak 28 org...ade yang kena amek tekanan darah setiap 15 minit..setiap setengah jam...setiap jam..bukan sorg dua...lebih lagi..ntah lah....student plk x ramai...dalam 7 org...x campur ngn swasta..
nurse plak..hurmm...x tau ah..
banyak keje kena buat..kadang2 rase bersalah plak bile x sempat nak tolong patient...i mean macam tukar pampers cam tuh lah..
minggu nie aku rase down..sebab rasenyer x ubah cam kuli..cross plak x banyak dapat.. :( kena buat itu ini...haihh...kerja plak x same ngn partner yg selalu tuh..rase cam x derk keserasian..i dont know y...rase lambat sgt mase berlalu.. :(
esok aku cuti..alhamdulillah..
dan next week aku kempali ker HSA...nak kena keja cross nie kunk x boleyh nak masuk exam

aku memang down...sangat..aku rase menyesal masuk nursing nie..aku rase x kuat...aku mcm menyalahkan mak ayah aku sebab dorg yg suruh akumasuk sini....
bile aku down nie...result mid sem exam...lak nak kuar..lagi lah aku rase down teruk..aku rase banyak failed..
ptg semalam aku dikejutkan oleyh kawan aku..naz...ko lulus semua..
aku mcm...wow!!!!!!..
hahaha..x percaya gile...
alhamdulillah..syukur ya Allah,... :)

muehehe...pic mase walktahon hari tuh....ok....ku rase aku lah pling huduh sekali dalam pic tuh..hahaha
perjalann sejauh 5km..penat wooo...haha




baju rasmi kami....hehehe..


ni lah my crush.....eh??hahaha...nie tuan pengarah kesayangan kami

nie my head warden..hahaha

credit to naqi!!

Monday, April 2, 2012

~akhirnya!!~

assalamualaikum..
weee.
hari nie shif petang..
nak tau x??aku wat keje giler semalam...waa..
aku g spore!!
lol...berani giler dowhh..kau hado..
dengan status aku as student gov..wahaha
aku patut nyer g kul 9.30...
then my ucuk plak bangun lambat...lol..my ucuk??
waha..just fren lah..name manje je tuh...kadang2 i panggil dier D..
then..pukul 11 baru gerak...
oh yeah..kolej aku kan sebelah hospital permai baru...ade ker die g amek aku kat hospital tuh...dier x perasan kolej aku kat sebelah tuh..lol
then...naek bas....lol...kena cepat kat imegresen kalau x kena tinggal bas..penat aku nak mengejar ucuk...laju banget...
haha..dah gaye tourist guide dah die...actually dier memang amek tourism...
die bawak aku jalan2..weee..tapi cuaca memang panas lah..aku plak pkai baju hitam..
lol...
walaupun x banyak cakap...tapi ok..enjoy..lol..
penat2...berjalan..naek mrt....laju..wahaha..cantik actually spore tuh..tapi bangunan die kat raffles rd tuh terlampau padat....err..aku rase cam terperangkap..actually camner lah ucuk boleyh nak keje kat sana...aku sedih jugak bile die kate nak keje kat sana... *lap air mate*
actually aku migrain gile time tuh..tapi tahan je,,,jalan kat sana..bes.. len kali nak g lagi lah..
dah janji ngn naqi and ana...my kolejmate..hahaha





tadaaaa..maaf...pic ucuk x dpat didedahkan..lol...
ucuk kite pelik..