x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Monday, November 28, 2011

~nak kenal nurse2 di malaysia??~

salam semua..salam maalhijrah..
hehe..lambat wish plak..
ok..aku nak tanye lah kan..kalau korg g hospital besar2 tuh..pernah x nampak nurse pkai line warne warni kat tudung atau cap dorg tuh??
dulu aku pun pelik jugak..
yerlah ader warne biru..purple..
aku tanye la kazen aku...die staff nurse..so baru la aku paham...
hehe
n then bile aku blajar nursing nie..aku pun paham dah...rupenyer bukan 2 kaler jer...tapi banyak kale..hehe..
lets check it out!!!

line biru nie staff nurse
kalau aku lulus dengan jayanyer..aku pakai line biru nie lah.. :)

line oren nie jururawat pembdahan pergigian(DSA) U 14

Nie plak jururawat terlatih pergigian

ni plak bidan...

line purple nie plak jururawat masyarakat..

ok..sekian info untuk hari nie.. :)

Saturday, November 26, 2011

~kawan aku pi mana aku x tau~



salam....
aku just nak bgtau hangpa
kawan aku tuk aku manje2 takde..pi koir kot...
busy sungguh die kan???
k fine...

Friday, November 25, 2011

~dulu....dan skunk~

salam jumaat...
hehe...
x sbar weh nak balik...

^_^

well aku nak citer pasal positive plak...
yerlah...buruk2 tempat aku blajar nie pun tempat aku menuntut ilmu jugak kan...hahah

yang positif nyer setelah aku berada di sini..
well...
aku duduk ngn budak..
18 tahun
so...
kat sini aku belajar
dari segi kebersihan
Alhamdullillah..
aku makin rajin lah...
sebab aku jadi yang tua...so..aku rimas bile bersepah2..
then aku akan kemas lah..
memang lah x sekemas ngn org laen...
hehehe
alhamdulliah jugak....toiletmate pun bagus jugak..
kebersihan bilik air pun...terjage..wah...next sem kitorg nak hias bilik air kitorg kot..
nak letak bunga...
jam...walawehhhh...


macm hotel gtu..

bilik aku pun...walaupun ader yang aku x berpuaas hati...but..bilik aku x nampak serabut sgt...
well...sebab nampak cam sesak kan...

dulu...im not like that...hehe..malas byak gak la..
mungkin sebb aku dah makin menginjak dewase,,,,eceh....
nak kawen...
ecehhh..tu lagi perasan + gatal..hahaha...
ok2..
walaupun aku dan roomate aku rase seperti ade jurang..tapi masing2 menghormati..
dan kalau dier x nak duduk ngn aku pun x kisah...bersyarat!!!aku x nak duk ngn sape2...bg aku susah untuk mencari keserasian..
bg aku....sedangkan duduk ngn adik beradik pun boleyh bergaduh..inikan kawan plak...so....aku better macam nie...
:)
ok done....bye...

Tuesday, November 22, 2011

~bday Sultan Johor~


hai..hai..
aku baru balik dari sambutan bday Sultan Johor...
DAULAT TUANKU!!
majlis tuh kat DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
sebelah HSA jer...(HOSPITAL SULTANAH AMINAH)



nak tunjuk mata sebenarnyer...hahaha


sebelum naek bas

penat dah..muke berminyak..haha

Monday, November 21, 2011

Sunday, November 20, 2011

~jiranpermaibla3~

nie ader blog...
sape ntah.. 
:P
klik pic ok....





haha...pergi lah check out dier punye blog..dier still baru lagi dalam dunia blog nie...
kalau nak wat model pun boleyh...coz dier nie fotogenik...hhaaha....suke pukul2 aku...dah la gile....eh2 giler2...hahaha....so nak tau lebih lanjut g lah blog dier

^__^

~nak beli basikal nie boleyh x???~

peraturan kolej yang DAMN giler ketat nie..
ktorg x boleyh bawak kereta...
(memang kalau boleyh bawak pun aku x derk kete)
hehehe
kat sini mak aih.......nak sewa kete tau x bape..
viva manual rm15/h tuh!!damn giler mahal...
kat seri iskandar hari tuh... rm6/h jerp...
giler mahal dowhh
kalau cam nie nak beli basikal nie lah...hahah



ok....berangan lagi.... ^__^
mahal sangat....

eceh2...bab makan aku x plak membazir kan???haha...ok2 itu kelemahan aku ok,,,aku x pandai manage duit sendiri...duit org aku pandai manage..

~nak naek bas sri maju ke x??~

oleh sebab mak aku suoh balik siang..so aku balik dalam pukul 10 pagi lah..
:)
x sabarnyer 3 hb nie...
:)
tapi x pasti lagi aku balik ngn bas nie...
ermm...korg..rasenyer nk beli tiket on the spot ker or beli siap2???

kalau korang pun nak plan perjalanan naek bas...nak ushar2 dulu ker...boleyh la tgk jadual perjalanan bas nie...semua tempat dier pergi..singapore pun :)

sri maju routes



ecehhh....gaye promoter sudah....

~selamat pulang kawan2~




morning..hari nie ahad..20 november 2011
budak2 uitm diploma dah balik kat u masing2...
selamat pulang kawan2..belajar rajin2....miss u all

semua nie kenangan...
:)

Saturday, November 19, 2011

~some respect~

dengan rase hormat...
aku x nak aibkan ko..
maaf..aku terlalu mengikut perasaan..

~sem 1 di Johor Bahru~

sem 1 bakal  melabuhkan tirai!!!
yeahhhhh!!
nie pic sepanjang aku kat sini...

kat library...

jalan2.....

yeayyy..seoul garden..hahaha






lawak giler weyhhhh...x nyesal tgk!!


jaket aku....rm70 kot..mahal gak kan

hehe...mase nie mase merdeka hari tuh...buat kat SETIA TROPIIKA

nie jadual aku.....

sambutan hari raya DALVEEN KAUR(ketua kumpulan 2/2011)..aku...ana kawan ku...kaki jalan..hahaha..nasib baek ader geng nak berjalan(toiletmate)elly(toiletmate jugak)

antara movie yang aku tgk kat sini :)

masa nie dalam bas..kat luar kolej

nak g keje!!

haha...awal2 lagi aku dah beli hadiah kat ayah aku...bday nyer january nie.. :) sebenarnyer duit pun tade...mane x nyer asyik berjalan jer :)

makcik BESAH!! i miss you!!!
haha...comel kan dier...muke kena pakse makan...dier takut kitorg letak ubat dalam makanan dier sebab tuh dier x mau makan...



nie kawan aku..a.k.a anak angkat mak aku...haha...mulut x reti duk diam.....pot pet pot pet.....

\
macam budak sekolah..nak kena ader report kad..haha...lawak tul

oh yeahhh..sempat tgk movie nie ngn ana

permandangn dari bilik...senja..haha...jemu dah aku tgk benda alah nie tiap2 hari

pic nie aku amek semlam....phewww.....menakuttkan :)



pengalaman aku...
bile wat LAST OFFICE...last office tuh menguruskan mayat...
mase tuh aku jage cubical C...aku time tuh x tau plak cubical tuh cubical critical kan...time tuh baru masuk wad tuh...dah lah aku sorg jer yang jage kat situ....petang tuh ader 2 katil bersebelahan yang di skrinkan .....dr pun dah ramai...hati aku cakap...aihh..mcm ader LO jer jap ag......then around 2 lebih katil yang pertama dah meninggal....ak yang uruskan....ngn kawan2 lah kan...pengalamn tuh memang mencabar....then....katil sebelah tuh pun dah nazak...around 3 lebih plak....patient tuh meninggal....aku x uruskan...aku just kemaskan peralatan..yerlah...bg lah org laen plak kan...
malam tuh langusng x boleyh tidor..hehehe...dekat seminggu jugak lah kami semua susah nak tidur...
anyway mcm2 yang kami jumpe kat wad...macm2 karenah...aku akui aku manusia biasa....aku plak panas baran,,,,bg aku tuh memang aku x sengaja..aku memang seorg yang kasar...kaadang2 aku pesan kawan2 aku suoh tegur kalau aku x perasan..haha...tapi nak cakap...kadang2 bukan patient yang bayak karenah tapi relatived.....aishhh dugaan dalam kerjaya kan..hahah ok lah cau cin cau

~nak balik!!~


salam semua...exam dah pun tamat last tuesday....pastu petangg tadi baru pas abes choral speaking :)
yeahhh...
aku tgh countdown nak balik rumah..
13 hari lagi :)
hhaha..
setelah berbulan2 x balik...
rasenyer 3 bulan.... 
:)
sebelum tuh kena kemaskan bilik lah sebelum balik
ok lah tadaaa....

banyak benda nak buat mase cuti nie...
hehe...


:)

sebelum balik nak makan kat SEOUL GARDEN dulu...nyum2....
;)

Monday, November 14, 2011

~done!!!~



salam semua... ^__^
wah...hari nie baru boleyh bernafas sedikit...yeahhh...
aku dah abes final exam...yeahhh...
5 malam aku x cukup tido....
malam nie boleyh laqh tido awal....AFTER
study cikit..coz esok ader osce...yeah...osce..amali tuh.. :)

doakan aku yang terbaek...
x sabar nak balik rumah...
3 DECEMBER nie..
yeahhhh....terseksa aku duk sini....
ingat pas dapat $ nie ingat nak jalan2 kat area JB nie!! :P 
jom!!!!


Saturday, November 12, 2011

~eh...terkejut deyhhhh~

morning...assalamualaikum semua...lame dah aku x update blog kan..
hehe...aku sibok lah...5 minggu praktikal di klinikal site a.k.a ward....haha...skunk nie minggu exam....3 papers were done...2 more papers!!! wish me luck okeyhhh....
oh yeahhh...

pagi2 lagi around 5 morning...aku tgk bb aku then check email...woooww... u know y???




ok....tak tau ini mimpi or what...ok...bangge kejap!! :P