x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Tuesday, August 31, 2010

~selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 53!!~

salam dan selamat pagi!!!!......ary nie seronok coz kita masih boleh bernafas di dunia ini...di bumi Malaysia...I LOVE MALAYSIA!!!
malam ambang kemerdekaan aku dan kawan2 sambut kat padang A UiTM Seri Iskandar....memang happening....persembahan dari Inteam...pertunujukan bunga api..nyanyian lagu Negaraku...dan sebagainya...paling penting!!aktiviti posing2...dengan camera DSLR Canon!!!yang pastinya!!!BUKAN MILIK AKU!!hahaha....tpi pic tu aku x sempat nak upload la...coz memory card ader kat dier..hehe...pic nie jer la sebgai santapan pagi....sony ericson pun ok aper...hehehe



hehehe..x sah kalu x posing!!...nak tanyer..ader gayer hantu ker???coz DIA cakap aku cam HANTU!!kuang asam tol!!



sebenarnyer...camera tu memang jadi idaman...tpi...nak wat cam ner kan,,,,x derk rezeki lagi..hahah....posing ngan kamera kawan pun jadi la..




yeay!!!cantik!!!


wow!!




cun!!



nyayian lagu patriotik oleh warga UiTM..


dan aku hanya boley berlagak posing ajer ngan camera mahal org...nak beli sendiri ntah bile agak nya...!!!hahaha

Monday, August 30, 2010

~arghhh ujan lebat!!~

aku menggagahkan diri g ke taman u...hah..tgk ape jdi???ujan lebat gler!!basah kitaorg!!




tgk...ader gaya org sakit x..huhu...ala..tonsil jer...sebab ader hal mustahak.pergi la kuar jap..ingat panas hingga ke lewat petang x ku sangka ujan di awal petang..huhu
pic nie aku amek kat pondok luar tu....sementara nak tggu ujan reda....payung pun sampai da kemik2 da...















yang nie plak..time perjalanan balik ke ostel....angin punyer la kencang....nasib baek aku berat...kalu x ngn aku  skali melayang......hehehe(berapa berat x ley cakap ok tapi memang berat)





tunangku....hahaha..aku temankan dier la
The human palatine tonsils and the nasopharyngeal tonsil are lymphoepithelial tissues located in strategic areas of the oropharynx and nasopharynx, although most commonly - the term "tonsils" refers to the palatine tonsils [that can be seen in the back of the throat]. These immunocompetent tissues represent the defense mechanism of first line against ingested or inhaled foreign pathogens. However, the fundamental immunological roles of tonsils have yet to be addressed.


Like other organs of the lymphatic system, some believe them to be involved in helping fight off pharyngeal and upper respiratory tract infections, but there is no conclusive evidence to that effect.



An inflammation of the tonsils is called tonsillitis.

petikan dari wikipedia...

~aku kembali~

salam...akhirnya aku kembali.....yer..setelah aku di landa busy dan demam tonsil yang x sampai sebulan melada aku kini menyerang..alhamdullilah..selepas g jumpe dr...aku semakin sihat...ary nie dapat mc.....so...rreha du UiTM jer la...ok..have a nice day....

Monday, August 23, 2010

~oh tidak~

...i love my blog....sebab inilah tempat aku tuk meluahkan perassaan...

Friday, August 20, 2010

~promosi!!!~

~fasa-fasa puasa yang berjaya~

FASA PERTAMA(2-3 HARI)
Perut akan terasa lapar,badan cepat letih,cepat marah kerana kadar glukosa dalam darah rendah

FASA KEDUA(3-14 HARI)
Kurang selera makan,senang gelap mata,nafas berbau,lidah menjadi putih atau berdaki manakala badan menjadi lesu

FASA KETIGA(14-AKHIR PUASA)

Lidah menjadi bersih,nafas hilang bau,selera makan baik,tenaga mula pulih dan kadar glukosa menjadi normal kembali.  Di fasa ini juga mental,emosi dan badan semakin optimum dan diri menjadi org baru.  Keadaan puasa begini hanya dicapai oleh mereka yang benar-benar mengawal makan dan minum supaya proses asidosis dan ketosis di dalam badan berjalan lancar.

Wednesday, August 18, 2010

Tuesday, August 17, 2010

~catatan dari hati~

..macam yang pernah aku catat pada entry yang lepas2..aku ader menyatakan yang aku x derk tempat nak meluahkan perasaan aku..rase sedih...aku akui memang aku mempunyai kawan dan kami bergembira bersama..tpi bg aku...adakala nya aku rase tidak perlu untuk menceritakan semua masalah aku pada mereka...pada mak ayah aku??lagilah....aku x rase yang ,mereka paham ape yang aku rase...aku rase mereka tidak menyelami isi hati aku...kekasih??rasenyer......ntah la...aku x tau nak cakap ape..aku seorang yang happy..tpi sometimes aku rase jiwa aku kosong...macam ader yang x lengkap...macam aku ader masalah lagi...aku pun tak paham..kadang2 aku rase aku seperti x diperlukan.... ya..aku rasa begitu...macamnyer si dia ader menyembunyikan sesuatu..i donk know..sgt keliru..adakah aku masih diperlukan di sisinya....adakah aku masih disayangi..aku masih penting dalam hatinya...ya..aku penat menanti jawapan....jawapan yang hanya dia boleh jawap...aku perlukan kpastian...untuk sebuah jawpan yang pasti!!!

~aku sangat susah hati~

salam dan selamat pagi..hari ini aku rasa sangat susah hati...kerana hari ini aku ader quiz mate....aku sangat susah hati coz quiz 1st aku dapat teruk..aku x yakin adakah aku mampu buat yang terbaik tuk quiz hari ini...time aku wat revision semalam....1 soklan siap aku tido....1 soklan siap aku tido..ngantuk n penat ngan class yang padat...siap soklan kedua aku terlajak tido sampai kul 5 suku..geram dan rase nak belasah diri sendiri..nasib baek dapt tgkap 1 chapter...1 lagi chapter masih terumbang ambing coz terlalu banyak sangat formula....guys....doakan aku.....salam...

Saturday, August 14, 2010

~bru!!~

salam..wah...bertukar menjadi pink balik!!!da jemu kan...tukar la plak....ok...semoga korg happy ngn wajah bru nie!!..salam

~selamat~

selamat berbuka puasa...!!

Thursday, August 12, 2010

~ary nie pose ke dua...~

huhu...skunk nie xs sempat nak update blog....ary rabu n khamis..class memang pack gler..malam ader class....huhu...semua kena cepat....haha...semalam pengalaman pertama pergi bazaar kat uitm...buka puasa di uitm..walaupun sedih family tade....tapi kawan2..ade!!!thanx una,azu,syera...!!!!...nie kat klas BEL nie..hahaha..sempat lagi online kan...??hehe..anyway..selamat berbuka puasa!!

Wednesday, August 11, 2010

speed test

18 words

Typing Test

~puasa!!~

salam..dan selamat pgi semua......aku nak ucapkan...selamat menyabut bulan ramadhan....!!!moga taun ini..puasa kita lebih bermakna ok!!

Tuesday, August 10, 2010

~waaaa...esok da pose!!~

salam..n morning...hehe...pagi yang ceria sebelum memulakan kelas bel pagi nie...esok da pose!!!hehe...puase pertama sebagai seorang pelajar UiTM PERAK!!!..huhuhu...x sabar rasenyer nak menghadapi pengalaman pertama nie....yey!!!haha..taun nie jugak taun ke 3 aku x dapat berpuasa pada hari pertama dengan keluarga aku!!sedih..tpi x pela...hehe..anyway!!!selamat menyambut kedatangan bulan ramadhan  yang mulia ini!!!..no..no..jgn ponteng ok!!daa..

Sunday, August 8, 2010

~grrr.....~

hate coz i love you so much!!

~rasenyer x tahan lagi~

salam....lame x update blog....minggu nie busy ckit....program LDK...program MMK....walaupun x ske...kena pegi jugak....minggu nie..fikiran aku tgh serabot...aku pon x paham dgn perasaan aku....aku x tau mane patut aku pergi...rasenyer semua da berkumpul dalam otak aku....arghhh!!aku rase x dek tempat aku nak kongsi masalah...aku rase aku sorg jer yang pendam masalh tu...aku benci sangat....aku rase aku x penting......ya...mungkin aku nie membosankan....aku benci semua nie... aku rase....aku x dihargai....bg aku....ak x kisah sangat la pasal benda alah tu...cuma aku rase terkilan coz...barang yang aku bg tu x dihargai langsung...yer la....brg tu macam murah la kot....walaupun bg aku harga tu dalam 2 angka..huhu....sedih gler2...kecik hati sangat.....aku rase jees pun ader.....mungkin dier sendiri yang tau...betapa kecik betul hati aku....aku pun x paham...aku rase ape barang yang aku bg kat org...macam x dihargai langsung...hahaha......kecik ati.....ntah r..bg aku benda tu sebagai tanda ingatan aku pada penerima.....tapi bile macam tu...ntah r.....aku sayang dier....tpi aku x pasti sampai bila aku dapat bertahan....macam maner nie....aper patut aku wat...

Tuesday, August 3, 2010

~malam yang tenang~

salam.....ary nie bes ckit la....coz aku x derk class malam....n xtvt pun tade malam nie..n bley la aku nak online.....hehe..bercakap psal online...skunk nie aku hanya boley online kat computer lab jer..tu pun sementara na menunggu lec aku datang....kalu x...x sempat la aku nak jalan2 kat blog org laen...hehe...pasal broadband plak..erm....ader masalah ckit ngn BB..so x ley la nak online jgk....nie pun aku rembat BB roomate aku..hehhe...bru balik dari pasar malam kat uitm nie brape jam yang lepas....nmpknya ley la aku menjimatkan ckit money aku kan...besela la tgk macam2 aneka makanan nie..nafsu makan pun bertambah2 la....money pun banyak la mengalir keluar..hehe...erm...sedar x sedar..bape ary jer bulan ramadan nak menjelma.....tido..bagun...tido ...bangun....da 1 ramadan..erm...hope bulan nie aku ley pose penuh...(macam boley jer kan!!!)hahaha...k...selamt malam....sweet dreams......

Monday, August 2, 2010

~macam2~

salam....aku  skunk dalam keadaan yang agak sihat la dari minggu lepas....why???biasalah sakit aku ni kembali menziarah aku...TONSIL!!..huhu..tensyen aku...bile aku g unit kesihatan...penolong pegawai  kesihatan tu cakp aku x derk paper...yes!memang suhu badan aku normal..tpi panas dalm badan...so bile  aku mintak mc.....dia cakap ...awak layak ker dapat mc???huhu.....malam keaadaan aku makin x sihat so aku amek keputusan untuk g klinik swasta..kat ipoh..pergi2..dr sahkan aku sebenarnyer tonsil....dier kata badan aku panas dri dalam coz jangkitan kuman.......huhu...so..aku skunk masih x sihat..tpi alhamdulliah masih mampu pergi klas.....