----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Sunday, September 1, 2013

~aku bukan gila~

assalamualaikum..
hari ni hari ke dua aku bercuti mid sem
..aku dah start klinikal minggu lepas..
dan penempatan pertama aku ialah di HOSPITAL PERMAI
hospital ni adalah satu institusi Mental di Malaysia ... senang cerita orang kampung cakap hospital gila lah..
hospital ini menerima pesakit dari kelantan,pahang,terengganu,negeri sembilan,melaka dan johor sendiri.
hospital ini sangat luas...
pastu macam macam ward ade..untuk orang tua..untuk kanak2..tahanan jenayah...macam2..
kelengkapan kat sini sangat lengkap...
aku x tahu lah..memang mcam x seronok kat sini..sebab kami x aktif mcm kat ward..tapi kadang2 seronok jugak tengok keletah mereka...sebenarnya mereka ni x lah teruk pun....mereka ade jugak buat roti...lepas tu berniaga..ade yang bekerja...ikut tahap penyakit mereka..
aku kadang2 sedih tengok mereka..sebab aku tahu mereka x mintak jadi mcam ni..lepas tu tgk kes mereka..mcam..ohhh..sebenarnya hidup ni x lah seindah mana..tapi kebanyakan mereka banyak berpunca dari masalah keluarga lah...
sebenarnya..keluarga ni memang memainkan peranan...peranan untuk beri sokongan moral kepada mereka untuk sembuh...beri kasih sayang yang cukup...
korang tahu x...aku rase sangat berpuas hati bila aku dapat suap patient yang dah tua makan...aku sangat pasti mereka sangat dahagakan kasih sayang dari anak2..kalau patient yang lelaki aku berhati2...takut lah apa apa kan..hari ke dua aku kat hospital permai..aku g hantar patient buat physiotherapy...tgk dorg bersenam..haihhh aku mcam nak join sekali jer...hahahaha
hari ke tiga aku praktikal kat ward lelaki plak...
then...aku nampak spark(kawan lelaki sama batch tapi die amek course occupational therapy)  amek patient...then..aku cakap 'spark,aku nak ikut!' die pun 'ok,jom' disebabkan aku bosan sangat sebab ward tu lelaki....
aku pun ikut die....die dah mcm tourist guide dah sebab die dah praktikal lama..7 minggu..mcam2 gelagat aku jumpe...die bawak2 aku jalan2..hehehe....memonteng kejap gitu...tapi bukan jalan2 ke mana..kat hospital permai jugak sebab ade beberapa ward yang kami x masuk..sebab tu kami masuk..anyway...thanks spark sebab jadi tourist guide kami..ekekeke...ok lah..tu je kot setakat ni yang aku nak cerita...ok babai



aku x amek pic sebab aku menghormati kehidupan mereka.. :)

1 comment:

  1. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete