x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Tuesday, February 14, 2012

~ape tuh MRI??~



MRI???
ape tuh??
makanan??
minuman??
satu objek??

oh no..
x lah
MRI
stand for
MAGNETIC RESONANCE IMAGING
iaitu
satu teknik radiology yang menggunakan magnet..gelombang radio..dan komputer untuk produces struktur image dalam badan kite..

kenapa aku cakap pasal nie....

sebab aku sedang mencari hospital yang menyediakan kmudahan nie...

haha....swasta dapat cari..tapi aku x pasti kerajaan ader kat hospital mane...


ape fungsi dia...

fungsi dier...dia dapat detect semua penyakit dlam badan kite...dari hujung rambut sampai hujung kpala..
bagus kan??

die actually sangat detail...perubahan kecil dalam tubuh badan kite pun dier boleyh detect..

TAPI
...kalau badan kite nie ade pacemaker...besi dlam badan ke..kaki ker..ha..tu x boleh lah....sebab takut magnet tu move korg punyer metal dalam bdan plak kan??naye jer..

ha..tu lah yang aku boleyh inform skit2 kat korang..actually harge tuk rawatan tuh aku x sure..
kalau nak dapatkan information lagi..korang boleyh rujuk doktor.. :)

hospital yang ader sediakan MRI 
ialah..

HOSPITAL PANTAI AYER KEROH MELAKA
HOSPITAL PANTAI CHERAS
HOSPITAL SELAYANG(GOV) LOG ON TO HERE
HOSPITAL2 MILIK KPJ (X SURE SEMUA HOSPITAL DIER ADE KE X)
PRINCE COURT MEDICAL CENTRE.. HERE

tapi private mahal lah beb....aku review tadi paling murah pun RM700....to RM1.2k


kenapa eh aku cakap pasal bendaa alah nie..

sebab kawan aku..ader simptom2 sakit.. :)
sakit tuh..aku x boleyh cakap lah skunk...takut x betul lah kan???
aku usahakan cari pasal MRI nie....
harap dier  dapat kan rawatan..aku x nak hilang kawan.. :)

ok daaaa...


No comments:

Post a Comment