x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Saturday, July 10, 2010

hari ini aku berada di rumah...

salam...
semalam pagi..aku naek bas uitm...to bandar u...dengan kawan senai aku...die nak balik johor..
then sampai bandar u..tggu plak bas ke ipoh.....tggu punyer tggu....bas yang CUN datang la amek kitaorg then angkut bawak sampai MEDAN KIT...hehehe...adus....cari cab...g MEDAN GOPENG plak...cari bas ke BIDOR...g la kat kaunter SRI MAJU...mase aku sampai tu around kul 8.45 pagi...haha..nasib baek ader bas kul 8.45pagi!!...beli tiket terus g naek bas.....kul 10..sampai la BIDOR....hehe..sampai2...mak aku pun sampai jugak...then terus ke PUSRAWI,KL....visit my dad yang dah 5 hari masuk ward.....pegi2...alhamdulliah....boleh kuar jugak hari itu.....yey!!hehe.....balik rumah..singgah slim river jap..beli lauk....yela..time sampai tu org tgh semayang jumaat..x sempat masak..beli jer....balik rumah..makan...solat..then terus rush ke TAPAH..ADUS..penat plak....hari semalam jumaat..so petang bank tutup awal kan..dari rumah kul 3...sampai kul brape yer..hehe...g la kuar ckit money..yela...duit WPP x mintak...yayasan pahang pun nampak pun duit masuk dalam akaun...erm..ntah la...lec plak suoh beli buku macam2 yang berharga nak dekat 100 bg sebuah buku.hehe...bila dipkir balik..rupanya macam ini kehidupan sebagai seorg pelajar u....selalu dgr makcik2 cakap makan pun sehari sekali..rupanya sekarang baru aku paham...erm...susah jugak kan...aku bersyukur alhamdulliah...aku ada ayah yang bekerja...walaupun x kaya...hehe...aku ader terpikir..macam mane dgn student yang datang dari keluarga berpendapatan rendah...agaknya mereka terpaksa mengikat perut untuk terus hidup...bg cos yang aku amek nie...boleh dikatakan agak murah....bagaimana ngan student yang amek coz seni bina..art n design...skunk pun aku tgk ader yang terpaksa makan maggie saja...huhu..yela..set melukis dorg sajer rm 100 lebih....apapun inilah sebuah kehidupan..setiap manusia tidak lari dari pelbagai masalah yang berbeza bukan???ok2...sambung citer....then pi BIDOR jap....my adik...sruh beli something kat dier..aku beli la kfc..belanja dier coz dapat no 2 untuk mid year exam...bagus yer!!walaupun aku blanje kfc..kira ok la tu..coz aku pun student..hehe...then balik....x lame kemudian BABY JAWA dtg....rindunyer lame x jumpe..da besar skunk..(anak asuhan mak aku since dier umur 2 bulan skunk da 5 tahun kot)....malam...antar msg too my anje...x reply..then tertido kat bilik...pastu terjaga..g tgk tv with baby...tertido jgak..mak aku kejut...aku time too tgh mamai meluru masuk tido dalam bilik mak aku..hahaha...mak ak bising aku wat tak tau jer..then my pidah call...aku ngantuk sgt + penat.....then my anje call...aku x layan coz terlampau penat...hahaha...dia marah coz aku da janji nak ss...sorry dear..penat sgt...

2 comments: