x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Saturday, April 21, 2012


salam..minggu nie betul2 mencabar aku,,
aku praktikal di HOSPITAL SULTAN ISMAIL JOHOR BAHRU
aku baru first time masuk sana...
so macam org blur skit ah..
sebelum nie aku praktikal kat HOSPITAL SULTANAH AMINAH JOHOR BAHRU..
well aku x nafikan HSI memang canggih semua bes...peralatan boleyh dikatakan cukup..i guess..
doktor plak pakai lappy buat report bagai...haha..bagus..tapi biasalah kerja ngn manusia nie banyak karenahnya...
x campur ngn staff nurse lagi..ngn patient ngan waris...well..
aku try bersabar...bagi aku seronok bile dapat tolong patient..\
tapi aku mintak maaf kalau aku x sempat layan patient..contoh nyer macam nak tukar pampers or whatever lagi lah..
aku busy...patient plak 28 org...ade yang kena amek tekanan darah setiap 15 minit..setiap setengah jam...setiap jam..bukan sorg dua...lebih lagi..ntah lah....student plk x ramai...dalam 7 org...x campur ngn swasta..
nurse plak..hurmm...x tau ah..
banyak keje kena buat..kadang2 rase bersalah plak bile x sempat nak tolong patient...i mean macam tukar pampers cam tuh lah..
minggu nie aku rase down..sebab rasenyer x ubah cam kuli..cross plak x banyak dapat.. :( kena buat itu ini...haihh...kerja plak x same ngn partner yg selalu tuh..rase cam x derk keserasian..i dont know y...rase lambat sgt mase berlalu.. :(
esok aku cuti..alhamdulillah..
dan next week aku kempali ker HSA...nak kena keja cross nie kunk x boleyh nak masuk exam

aku memang down...sangat..aku rase menyesal masuk nursing nie..aku rase x kuat...aku mcm menyalahkan mak ayah aku sebab dorg yg suruh akumasuk sini....
bile aku down nie...result mid sem exam...lak nak kuar..lagi lah aku rase down teruk..aku rase banyak failed..
ptg semalam aku dikejutkan oleyh kawan aku..naz...ko lulus semua..
aku mcm...wow!!!!!!..
hahaha..x percaya gile...
alhamdulillah..syukur ya Allah,... :)

2 comments:

  1. lek ah wei.
    ko rasa down.
    aku lagi gila gila gilaaa down.
    aku tak pernah ikhlas buat kerja kat ward.
    and aku tak pernah behenti salahkan parents aku sebab buat aku ada kat sini.
    then result aku punya formatif,
    2 failed.
    tapi aku tak rasa pape.
    aku puas hati je.
    sebab kalau boleh memang aku nak failedkan je paper sumatif aku nanti.
    haishhhh~

    btw tahniah sebab dapat result okay.
    teruskan usaha ko.
    insyaAllah sumatif nnanti ko cemerlang
    :)

    ReplyDelete
  2. aku pun doakan yg terbaek untuk ko...aku pun ntah lah...aku harap ape yg aku buat nie..hmmm...benda yg betul...

    ReplyDelete