x change link

----welcome!!!---


I made this widget at MyFlashFetish.com.

nuff!!!

Followers

About Me

My photo
I am cik rien....22 years old(27 march)...trying best what im doing..love people who love me.. :)...

Sunday, June 10, 2012

~cuti2 di bandung~

assalamualaikum and noon... ^__^
hai..lame kan aku x update blog..haha...
aku baru je menghabiskan seminggu cuti..ade 3 minggu lagi...hehhehe..
hari isnin lepas aku ke bandung indonesia..muehehe..
jalan2 ngn family..
big family
vacation nie dah dirancang since december last year lagi...fuhhh lame dah kot
dan nasib baek aku pass exam..haha
so boleyh pergi vacation nie..hee
so..flight pukul 6 petang...
sampai dalam 7 lebih waktu indonesia..
well..airport die x besar mane lah..


kat lcct :)

aku menginap kat ASTON BRAGA APARTMENT..
ade 2 bilik and nice..kecik tapi nampak mewah..


hari kedua...nak shopping nie...

well tempat pertama g kat pasar baru...
mcm kat padang besar perlis tuh..
harge barang kat sane murah2...
tapi pening jugak lah sebab dalam rupiah kan..ribuan..haha
org laen sibuk calculate kat kalkulator untuk tgk mate wang kite..aku n family pakai check list harge malaysia dgn indonesia..so x payah nak calculate.. (sebab kazen keje bnk..tu yg die bt list tu)
well...beli telekung...
kain bersulam..
adik beli 2 pasang kasut..
haha..seronok
then pergi factory outlet..banyak gile factory outlet...harge pun murah berbanding reject shop..haha
pengajaran yang aku dapat kat sana ialah bersyukurlah menjadi rakyat malaysia...
sebab kite aman...alhamdulillah...
peminta sedekah ade dimana2.
kanak2 yg sepatutnyer pergi ke sekolah..dah mintak sedekah..kesian kan..
then...penjual barang2 pun merata2..merayu2 suruh beli barang mereka...serius takut sebab mereka nie ikut kite sampai lah kite beli...x nak beli...kite tolak care yang baek..tuh kan budaya kite... :)
then sesak sangat jalan raya die...kereta plak banyak mencelah...mencilok...fuhh..kalau kat malaysia dah lame berlanggar2..
bagusnyer rakyat kite nie...mematuhi undang2...walaupun x semua lah kan..hahaha...


kat pasar baru....ayah.. 


hari ketiga...kami pergi ke zoo safari indonesia...tempat nie kat bogor..3 jam jugak lah dari bandung....lame gile kot...ape yang menarik kat tempat nie..kite masuk zoo nie x payah jalan kaki...naek kereta sendiri jer...haiwan kat luar..pastu kite beli carrot bg die makan... ...x percaya??jom tgk pic..

dalam perjalanan singgah beli nie dulu...


singgah makan sate...err..sedap sate pakndak aku jugak(peniaga sate kat pasar malam..im proud of him)

kuih ape ntah...org nie pakse beli kuih die...
well..tourist guide kitorg cakap...kalau x tahan..jgn makan makanan yg dijual dekat tepi2 jalan tuh..kurang kebersihannyer..nanti cirit birit plak...


kat temapt jual sate

my mum and dad

mcm nie die bakar...kat tengah2 tuh pulut..die bakat pulut tuh



berenti singgah di ladang teh...well..ladang teh die lagi besar dari cameron :)
zoo safari indonesia...

betul x aku cakap..??





geli weh nak pegangg..hahaha

hari terakhir di tangkuban perahu...gunung berapi...



this is our tourist guide..yg tgh2 tuh

see??kawah die...still berasap

posing weh

mpv kami sepanjang di bandung




ok lah itu jer nak cerita.. :)
assalamulaikum
selamat bercuti warge pelatih kementerian kesihatan malaysia dan selamat kembali ke kampus sahabat2 uitm ku.. :)





No comments:

Post a Comment